Ekorn


Hei!

Hadde besøk av dette ekornet i hagen i dag. Den så litt pjusk og dårlig ut. Så veldig hoven ut i ansiktet og hendene og føttene virket så svarte. Veldig slapp i oppførsel og det virket som om den mistet balansen ofte. Jeg lurer da på om det er noen som vet eller kan tenke seg hva som feiler dette ekornet?
Replies

Synes ikke den ser ut til å være i spesielt dårlig hold. Svarte labber fordi de er fuktige? Men ellers kan den jo selvfølgelig være forgiftet av noe, ikke godt å si hva. Svartmugg i nøtter eller noe annet bedervet mat?
Synes ikke den ser ut til å være i spesielt dårlig hold. Svarte labber fordi de er fuktige? Men ellers kan den jo selvfølgelig være forgiftet av noe, ikke godt å si hva. Svartmugg i nøtter eller noe annet bedervet mat?Opprinnelig postet av kjellms


Det vises dessverre ikke så godt på bildet hvordan ekornet så ut og hvordan den oppførte seg. Vi har hatt mange ekorn før både med og uten fuktige labber, men ingen har sett slik ut, og det så ikke bra ut. Så også ut som om det hadde et stort sår på venstre side av halsen(vistes ikke på bildet). Fullt mulig den har blitt forgiftet av dårlig mat eller lignende, ikke vet jeg, men takk for tilbakemelding.
Kan den ha spist gjæret frukt/bær i nabolaget?
Vi hadde et lignende spørmål for 11 måneder siden, da foreslo jeg at det kanskje var en tannbyll. En kom aldri helt i mål den gangen:
https://www.sporenbiolog.no/Topic/Posts/72689

Ellers, er ekornet i vinterdrakt, med pelsen som kalles gråverk. Det var i sin tid et ettertraktet pelsverk. Kan være at de mørke labbene hører med til vinterdrakten?
Vi hadde et lignende spørmål for 11 måneder siden, da foreslo jeg at det kanskje var en tannbyll. En kom aldri helt i mål den gangen:
https://www.sporenbiolog.no/Topic/Posts/72689

Ellers, er ekornet i vinterdrakt, med pelsen som kalles gråverk. Det var i sin tid et ettertraktet pelsverk. Kan være at de mørke labbene hører med til vinterdrakten?Opprinnelig postet av Limnoan


Har aldri sett andre ekorn i vinterdrakt med svarte labber, men hvem vet, det finnes jo alltid noen "utskudd" i naturen. Det kan sikkert være en tannbyll, eller lignende. Det kan jo være den har flere problemer på samme tid. kanskje har den spist noe dårlig, blitt angrepet av andre dyr, osv... Bare trist at den ser så pjuskete og dårlig ut, med opphovnet ansikt som gjør det vanskelig å spise. Bruker nesten 3 ganger så lang tid på å spise 1 nøtt i motsetning til det de andre ekornene gjør.
Kan den ha spist gjæret frukt/bær i nabolaget? Opprinnelig postet av JonIB


Fullt mulig den har funnet noe dårlig mat i nabolaget, men vet ikke. Stort nabolag med mange frukttrær og bærbusker over alt.