Hvilket insekt


Vi fant denne larven ute i barnehagen. Vi tok den inn, og nå har den blitt en puppe (tror vi). Hva slags insekt er dette?
Replies

Det er en sommerfuglpuppe. En kan se snabelen til sommerfuglen som en stripe langs midten. Vingene kommer inn fra siden, som en kappe.
Vi får se om noen kjenner hvilken art det er.
Når man skal identifisere sommerfugllarver, er det ofte en fordel av å ha gode bilder tatt både ovenfra og fra siden av det utstrakte dyret. Larven din har mye til felles med larven av hagebåndfly, Noctua pronuba, men hos denne er spiraklene (de små åpningene til trakeene) som regel hvite, så jeg er usikker på denne.

Hvis du fortsatt har puppen, vil jeg anbefale å prøve å klekke den, og så ta et godt bilde av den ferdige sommerfuglen. Legg noen cm fuktig (ikke våt) jord i et syltetøyglass e.l.,legg puppen på jorden, og dekk over med litt mose for å holde puppen fuktig. Dekk til glasset med et stykke tyll festet med strikk for å sikre ventilasjon. Ikke bruk lokk! Sørg for å ikke la jorden tørke ut (dusj lett med vann iblant), men hold den heller ikke så våt at den mugner. Sett inn en kvist som den ferdige sommerfuglen kan klatre opp på for å tørke vingene etter klekning. Har dere flaks, vil barna kunne få hele metamorfosen, og dere kan sende bildet av den voksne sommerfuglen hit for identifisering.

Lykke til!smile

Mvh Benedikte.