Dyreavføring på hyttetomt - hvilket dyr kan det være?


Hei, vi har funnet denne avføringen på vår tomt, midt på en naturplen i slutten av en furuskog, ca. 10 meter fra hytta. Indre østfold, ca. 40 meter horisontal og sikkert 20 vertikal fra Øyeren.

Vi vet fra før at det er mye dyr rundt omkring og vi kjenner igjen elg, rådyr og rev sine vanlige etterlatskap. Det er gauper i området sies det men hverken vi eller viltkamera har sett noe til dem. Sikkert ikke umulig med ulv heller, det vet vi ikke om. Grevlinger er boende ganske i nærheten og bever er ikke langt unna.

Den her gir oss derimot en nøtte å knekke.

Jeg forstår det sånn at fargen sier "kjøttetende". Hadde det vært en hund, måtte jeg anta noe minimum størrelse schæfer utifra avføringens dimensjoner.
Jeg har lest litt på deres forum og noen påpeker at elg har annereldes avføring om sommeren, det kunne godt være for de holder på der jevnlig -
men bildet er jo tatt for to uker siden midt i februar.

For sikkerhetens skyld pekefingeren min er 10cm lang og ca. 2 cm tykk :)

Er det noen som kan hjelpe oss med dette?
Replies

Jeg ville sagt elg på denne. De små gubbene som sitter inni bakenden på elgen og triller kuler har nok hatt en litt dårlig dag, så det ble bare med forsøket.

Neida fra spøk til revolver, sannsynligvis en elgskit, det ser såpass "vårlig" ut på bildet at den nok finner en del lettere fordøyelig føde enn bare kvist og kvast, og da blir avføringa gjerne noe mindre fast slik at de vanlige "elgkulene" går over til en stabel med noe som burde ha blitt elgkuler. Ser det kanskje best på den lille til høyre.
takk skal du ha for raskt svar smile