Replies

  • <<
  • <
  • 1
  • 2
  • of 2 pages
Jeg synes jo det er artig å lese det som står på Rolv.no også.
Ja, det er jo litt interessant? Jeg synes i alle fall det.

Det kan nevnes at jeg aldri har spist eller laget te av korsknapp. Jeg har Noskapin og Bisolvon i medisinskapet...
Jo, folk kan tenke selv, og det var jo ikke du som var målskiven her. Så politisk korrekte er vi ikke smile

Men nå skal jeg prøve å tenke selv litt, wink , så jeg åpnet siden og kikket litt rundt. Her er bare et helt tilfeldig gullkorn blant alle de andre:
"I vår tid skal en behandlingsmetode dokumenteres vitenskapelig gjennom såkalte doble blindforsøk før den blir ansett som virksom og kan anbefales. Slike studier kan i enkelte tilfeller være nyttige, men i det store og hele har slike studier svært liten verdi sammenlignet med århundrers kliniske resultater som terapeuter i en rekke kulturer over hele verden har erfart."

Her tror vi hva vi vil, ikke prøv å forvirre oss med fakta cyclops

SEB-publikummet er nok spesielt skeptiske, så det er ingen fare med å poste slike linker her. De preller greit av. Men det begynner jo faktisk å bli et alvorlig helseproblem at slike forestillinger er i full epidemisk spredning verden over. Naturmedisin er i utgangspunktet uskyldig, men det underliggende paradigmet har skumle implikasjoner, som vaksinemotstand etc. Nei, jeg tror ikke at hasjrøyking fører til heroin, men her snakker vi om en svært enhetlig og helhetlig ideologisk overbygning som i utgangspunktet forkaster vitenskapelig metode.

Og dessuten: det er jo nettopp slik "big pharma" arbeider: de graver opp sopp, samler blad og bark og skaver lav, analyserer innholdsstoffer og leter etter noe som virker. Det er jo nettopp der deres neste milliard ligger. De ignorerer ikke naturmedisinen i det hele tatt, de er i forkant, fordi de har penger til å gjøre det. Man kan godt sette spørsmålstegn ved motivene, men som jeg sa isted: Alle prøver å tjene penger på noe. Det i seg selv diskrediterer ikke resultatene.

Naturmedisin er i utgangspunktet uskyldig, men det underliggende paradigmet har skumle implikasjoner, som vaksinemotstand etc. Nei, jeg tror ikke at hasjrøyking fører til heroin, men her snakker vi om en svært enhetlig og helhetlig ideologisk overbygning som i utgangspunktet forkaster vitenskapelig metode.
Opprinnelig postet av Dagf


Her er jeg ikke helt med. Men det er mulig jeg har en litt spesiell tilnærming til stoffet (altså naturmedisin), siden jeg fra meget ung alder gikk til FAGLITTERATUR-avdelingen på biblioteket og lånte bøker om urtemedisin. De beskrev i grunnen bare hvordan planter har vært brukt som medisin opp gjennom tidene, uten noen henvisning til Big Pharma eller hasjrøyking.

Planteinteressen kom fra Floraen i farger.
For å blande meg i diskusjonen: En god konspirasjonsteori har et snev av sannhet i bunnen.
Den vitenskapelige farmasien har sine tabber den også. Selv om de i prinsippet skal ha dobbeltsjekket alle muligheter.

Det er heller ikke slik at alt naturlig er sundt og ufarlig. Mange av de giftigste stoffene er faktisk naturprodukt.

En ting ligger fast: Alt som har virkning, har også bivirkninger. Så kunsten er å oppnå ønsket virkning med minst mulig bivirkninger. Da er svaret ofte å bruke isolerte stoff i kontrollerte mengder. Noe som er vanskelig å få til med ubearbeide naturprodukt.

På den annen side, ikke alle kjerringråd er bare hokuspokus. Brukt med forsiktighet, og uten å fortrenge annen behandling kan de være nyttig.

Selv har jeg drevet litt urtehandel i det små, basert på tradisjonell bruk av ulike urter. Jeg har vært nøye på å bare bruke urter som er i vanlig bruk. Ulike krydderurter, kamille og så videre. For hver pakning jeg selger følger en advarsel: "Ikke overdriv bruken av urter. Søk lege om alvorlig eller langvarig syk."


Kjærlighetsdrikk
Denne selger jeg uten garanti. Den inneholde kjente urter som kvann og løpstikke. I kjærlighet nytter det ikke med bare urter, der må det godvilje tilheart
Hm! Ikke en eneste tørket flaggermusvinge i miksen? Da kan det ikke være særlig virksom, altså. smile

Noe av det som var fasinerende for et barn, var jo trolldom (hekseurter) og livsfarlige planter. Jeg vet ikke hvor akkurat det kom fra; det var neppe Floraen i farger.
Kunden kom tilbake året etter med en liten på armenbigsmile
Flaggermus har tapt sin atraksjonsverdi i senere tid...
Det kan nevnes at jeg aldri har spist eller laget te av korsknapp.Opprinnelig postet av Siri K


Det har jeg testet et par ganger, av nysgjerrighet. Overraskende godt! - Men skjønner at det er greit å ikke overdrive bruken.
Jeg får vel prøve korsknappte jeg også, da. smile

Limnoan: Nå er det jo bevist at kjærlighetsdrikken fungerer! wink

Kanskje flaggermusvinger bare er oppskrytt. Det kan være forklaringen på at Magica fra Tryll aldri har klart å tilrøve seg Onkel Skrues lykkeskilling på langtidsbasis. Hun er unektelig ganske raus med flaggermusvinger i trolldomsdrikkene sine, om man skal tro bildene.

Urteblandingen til kjærlighetsdrikk selges i en veldig lekker innpakning, det ser proft ut. smile
 

  • <<
  • <
  • 1
  • 2
  • of 2 pages