Flat uregelmessig form på toppen av ei maurtue.Hei. Jeg fant en flat uregelmessig skive midt oppå en maurtue. Det er funnet i et hogstfelt (gran), og det var ikke noe tre akkurat der som den kunne falt ned fra. Den er lys brun av farge, og ligner litt på en klumpete inntørket loff. Skiven er ca. 15-20 cm i diameter. Jeg løftet på den og hele skiven var så fast at den ikke endret form eller brakk. Den virket lett og jeg antar derfor også at den var ganske tørr. Den satt ikke fast i underlaget på annet vis enn at et tynt lag barnåler satt fast på undersiden. Jeg så heller ikke noe mycel under den, men pirket heller ikke unødig i maurtua for å sjekke. Da jeg pirket i kanten på den fant jeg ut at den var mørk grå inni, og konsistensen var omtrent som finkornet tørr jord. Funnet i Trøndelag på ca. 270 moh. Hva kan dette være?
Replies

Ser ikke ut som sopp, synes jeg. Kan kanskje være rester av mat noen har kastet fra seg i vinter?
Dette er ikke noe turområde, og det ligger slik til at det er lite sannsynlig at noen har spist eller holdt på med noe mat der. Kan det være avføring fra et dyr da tro? Det var veldig lyst i fargen utenpå, men mørkt inni.
Jeg tror fortsatt ikke det nødvendigvis er en sopp, ettersom den ikke er festet til noe.
Tror denne forblir en "umulius", med mindre du har belegg og kan få sendt inn til
DNA-sekvensering.
OK. Takk for svar uansett 🌼😊
For mig ligner det slimsvampen Fuligo septica var rufa eller Fuligo rufa, hvis man foretrækker at se den som en 'god' art.
I Danmark findes den ofte på flisstakke, gamle halmballer eller som her på et substrat med meget organisk materiale.

/Henrik_cph