Hvilket tre?


🤓 Ikke hyllebær?


-- Posted via biolog --
Replies

Synes ikke bærene ligner, men vet ikke hvordan de see ut som nye kart.. Bare modne. Bladene forvirrer meg litt


-- Posted via biolog --
Det er en soleklar rødhyll, som en gang ble innført som hageplante og bærbusk (omtrent alt på den er giftig i rå tilstand). Den har status SE (svært høy risiko) i Fremmedartslista til Artsdatabanken, men det er dessverre for sent å gjøre noe med den. Men noen av dagens hagebusker er litt som denne på steorider. Blankmispel, bulkemispel, sprikemispel, krypsmispel, parkslirekne, gravmyrt, gullregn, blåhegg (solgt som (juni)søtmispel) og en del andre er nesten verre.
Ikke så trivelig at den står i skogen da... Blir bærene spiselige som modne?


-- Posted via biolog --
Ikke så trivelig at den står i skogen da... Blir bærene spiselige som modne?


-- Posted via biolog]Opprinnelig postet av Vandringsmann1
På ingen måte spiselig som modne i rå tilstand. Hilsen en som prøvde mens han var en guttunge. Spiser du noe særlig av den, så kan du regne med å få studert porselen. Og det nøye. [:) --

Men disse aromatiske giftstoffene forsvinner for det meste ved koking. Altså de kan brukes til saft og lignende. Men jeg vil si nei takk, om jeg blir bydd. Det gikk ca. 10–15 år fra den hendelsen, nevnt ovenfor. Til det jeg kunne kjenne lukta av hyll uten brekningsfornemmelser. Jeg ville heller ikke ha drukket slik saft, som tørstedrikke (altså i store mengder).
Hehe takk for tipset. Vi holder trygt en meter avstand til den planten tenker jeg!


-- Posted via biolog --