Hvilket tre er dette?I Drøbak står det et stort staselig tre ved det tidligere fergeleiet på Lehmannbrygga. Det står ved siden av to hestekastanjer.
Lenge før hestekastanjene kom på tanken å begynne på vårforberedelsene, satte dette treet store flotte - litt seige - knopper.
Eller har jeg blandet kortene? Er det kastanjetreets knopper jeg har tatt bilde av? Jeg trodde kastanjens bladknopper var lengre og smalere.
Nå har det treet jeg er på jakt etter navnet på, rikt løvverk og blader som ser ut som på bildet ovenfor.
De to bladene til venstre i bildet, viser oversiden. Bladet til høyre viser baksiden.
Det finnes sikkert biologer som ikke trenger å famle seg fram for å finne ut hvilket - eller hvilke - treslag knoppene og bladene stammer fra.
Spørsmål på min egen hageblogg har ikke ført til noe. Nå håper jeg på eksperthjelp.
Replies

Ser ut som vanlig alm, synes jeg. (Ulmus glabra)

hotr
De to bildene er nok to ulike arter, ja. Knoppene er hestekastanje, mens bladene er alm.

PS - forklaring:

- alm er lett å kjenne igjen på spredte (ikke motsatte), store, skarpt sagtakkete blad som er så godt som helt uten bladstilk.

- vi har bare tre slekter av løvtrær her i landet som har motsatte knopper og bladarr (og dermed slike gaffelgreinete greinspisser som på bildet): ask, lønn og hestekastanje (pluss en del mindre busker). Av disse kan ask raskt elimineres på fargen (den har grågrønn bark og svarte knopper), mens lønn har mindre knopper enn hestekastanje og ikke klissete. Kun hestekastanje har klissete og motsatte knopper.