Eplets immunrespons


Hei!
Jeg har hørt at melaninproduksjonen til epler og bananer er en immunrespons pga skade. Jeg prøver å Google, men får bare treff om i hvilken grad eplet kan booste vårt immunsystem. Kunne jeg få hjelp til å finne en grei innføring i immunsystemet hos planter?

Takk! 🙏😊


-- Posted via biolog --
Replies

Jeg søkte på apple melanin, og fant dette:
https://nerdfighteria.info/v/gbArE5dv0W4/
Her er en forklaring på hvordan melanin dannes:
https://phys.org/news/2016-07-formation-browning-pigment-melanin-decoded.html
Takk! Den første har jeg allerede sett, men den svarer ikke på spørsmålet. Den andre antyder at melanin hos insekter fungerer som en beskyttelse mot patogene mikroorganismer. Kan det tenkes at den har samme funksjon hos frukt?


-- Posted via biolog --
Det virker sannsynlig, i og med at bruning av frukt skjer i forbindelse med skader.
Takk! Tilleggsspørsmål:
Jeg gjorde en øvelse med elevene mine der jeg ville demonstrere c-vitaminets antioksiderende effekt på melaninproduksjonen til eple eller annen frukt. Når vi presser eplesaft om høsten, er effekten formidabel. En liten neve askorbinsyre er mer enn nok til en 10-litersdunk med juice. Men da jeg prøvde med et pink lady eller noe fra butikken, ville ikke min negative kontroll lage melanin. Ikke avokadoen jeg testa heller. Bananen funka. Har det skjedd noe med melaninmengden i fruktavl i nyere tid?-- Posted via biolog --
Jeg har ikke svaret, men fra fukthandelens standpunkt vil det vel være gunstig å avle vekk melaninproduksjonen for å få mer robust og lagringsvennlig frukt.