tips til bøker om insekter og edderkopper


Hei, jeg tenkte å lære meg litt om de ulike insektsartene vi har her i Norge! Er det noen som har noen gode tips til hva slags bøker som tar for seg de ulike artene av insekter vi har her i Norge/Norden? Tenkte aller først på en bok som tar for seg de vanligste artene man finner her i landet!
Men etterhvert tenkte jeg også å fordype meg litt inn i de ulike insektsgruppene! Er det noen som har noen tips til en bok som tar for seg norske sommerfugler/møll og også larvene deres?
Og er det noen gode bøker om de ulike artene av biller i Norge?
I tillegg til insekter tenkte jeg kanskje å lære med noen av edderkoppartene i Norge og lurte på om det også er noen gode bøker om dette?
Blir veldig glad om noen kan hjelpe meg å svare på dette!😁-- Posted via biolog --
Replies

Det finnes en del "enkle" bøker som tar for seg småkryp, men de er nokså ufullstendige, og nevner bare enkelte representanter for hver type. Svenskene har gitt ut en serie bøker, Nationalnyckeln som tar for seg ulike insektgrupper:
https://www.naturogfritid.no/Boker/Nationalnyckeln/rstadv_J
Bøkene er forholdsvis kostbare.
Norsk entomologisk forening har gitt ut noen bestemmelsestabeller, som kan lastes ned som gratis PDF:
http://www.entomologi.no/journals/tabell/tabell.htm
Tabellene er i svart/hvitt og bruker bestemmelsestabeller, så de er ikke de enkleste å bruke. Men, de er typisk for vitenskapelig bestemmelseslitteratur. Strektegninger av detaljer, som er mer eller mindre vanskelig å se...

Til slutt vil jeg nevne biblioteket. De kan også låne inn slikt de selv ikke har i hyllene. Gi dem en utfordring, den tar de med glede i mot.
Okei, takk for svar!😁


-- Posted via biolog --