Sopp på rogn


Noen som vet hvilken sopp dette er. Barken på en gammel rognestamme (som er død og skal kuttes) sprekker opp og denne soppen etablerer seg. Funnet i Ås kommune i dag.
Replies

Størrelser?
Hei! Jeg har vært ute med tommestokken og målt. Den lengste er 20 cm med bredde på opptil 3 cm. Det er 3-4 slike og den bredeste er 4 cm.
Jeg tittet litt nærmere og dette er et belegg på den tykke delen av barken, som løsner fra veden. Det ytterste tynne "skinnet" på barken bare krøller seg av, og da kommer dette mønsteret frem. Noe jeg trodde var en sopp.
Sannsynligvis en barksopp. For å komme videre må nok denne mikroskoperes.
P.S. https://www.facebook.com/groups/642580856170962/permalink/1202869146808794 .
Jeg har et godt binokular, men siden jeg er blank på sopp/lav bør nok noen med mikroskop se på denne. Da må jeg ha en adresse å sende til over påske.
Jeg har et godt binokular, men siden jeg er blank på sopp/lav bør nok noen med mikroskop se på denne. Da må jeg ha en adresse å sende til over påske.Opprinnelig postet av Bonsak
Angående mikroskopering av dette funnet, kan du jo spørre et av de naturhistoriske museene, eller Norges miljø- og biovitenskapelige universitet, om du ikke får napp inne på "Kjuker og barksopp i Norge".