Hva er dette?


Denne fant jeg på en plen ved Ullevål sykehus i dag. Hvilket dyr er dette levninger av? Hilsen Martin
Replies

Tror det kan være fra fugl.
Vi får se om de kyndige har bedre svar.
(Størrelsen vil jo kunne lette utvalget, er dette kolibri eller strutsbigsmile)
Det er bekkenbeinet (pelvis) fra en fugl. Ut fra bilder på nett minner det mest om hønsefugl, kanskje et jaktbytte som har blitt fortært? (Rype, jerpe...)
Det er bekkenbeinet (pelvis) fra en fugl. Ut fra bilder på nett minner det mest om hønsefugl, kanskje et jaktbytte som har blitt fortært? (Rype, jerpe...) Opprinnelig postet av JonIB

Ut frå at denne er opplyst å vere funne på plenen utanfor Ullevål sykehus er vel kanskje tamhøns eit vel så aktuelt alternativ som skogsfugl. Restar etter ein lunsj i det fri?
Due kan kanskje vere eit aktuelt alternativ.
Takk for raske og entydige svar.
Hunden min og jeg finner ikke bare lunsjrester på ullevål. Også bytte fra rovfugl, liggende på rygg med sprengt bryst og innvoller spist ut, ser vi ganske ofte.


-- Posted via biolog --
Ja, jeg tenkte også på "vanlig" kylling (høns) men jeg tror (en slags kvalifisert gjetning) at i og med disse vokser så hinsides raskt vil ikke beinet bli så solid på dem, som vi ser på bildene her. Jeg har ikke så mye erfaring med den type bein, men har i allefall merket meg at bein fra gris er betydelig mer "porøs" enn fra andre arter, og jeg har tolket det som et resultat av svært rask vekst.
Dette bekkenet synes jeg passer best med due, både størrelse, form og huller. Spesielt de lange pubis-beina bekrefter også due. Det er vel typisk mat for hønsehauk i området vil ja anta.
Dette bekkenet synes jeg passer best med due, både størrelse, form og huller. Spesielt de lange pubis-beina bekrefter også due. Det er vel typisk mat for hønsehauk i området vil ja anta. Opprinnelig postet av kjellms


Etter å ha samanlikna foto av fugleskjelett er eg einig med at due framstår som det mest aktuelle alternativet. I tillegg til hønsehauk er det også ein annan formidabel duepredator som på temmeleg regulær basis jaktar i Oslo sentrum. Vandrefalk vert no ganske ofte sett her til alle årstider, og har sidan 2016 vore fast etablert på eit territorium innanfor Oslo si kommunegrense med fleire vellukka hekkingar. Den er rapportert å vere tilbake i bergveggen sin også i år. Vil tru at hønsehauk kan ha fleire hekkeplassar innanfor kommunegrensa.