Forskjellige spirer fra spisspaprika


Jeg har sodd spisspaprikaen selv og plantet den om. De ble sodd litt for nærme så etter de vokser gror de litt «fra hverandre». Nå i siste tiden har den laga nye soirer. Hvorfor vokser den ene soira med tre blader? Og hvorfor den andre med to? Sånn som den vokser med to blader starta jo paprikaen med i første om gang. Hvorfor er det forskjell på spirene?


-- Posted via biolog --
Replies

Tenkte først om det kunne være at paprikaen utvikler noen hann eller hunn spirer? Siden de andre pottene har også spirer med tre blader. Men først nå oppdaga jeg en med litt sterkere stilk og to blader.


-- Posted via biolog --
Hei @Eliwet

Så utrolig flotte paprikaplanter! Paprika har ikke egne hann- og hunnplanter. Den med tre blader tror jeg må være noe helt annet, et ugras. Du ser den har en litt annen farge og en annen fasong på bladene. Akkurat som paprikanene kom også denne med to blader først. Det midterste er de neste bladene.
Nå burde du plante dem om i hver sin potte, da er det god mulighet for paprika til sommeren (litt små misunnelig her bigsmile)
Tusen takk! 😁Det var min neste tanke om det bare kan være noe ugress som har spira opp fra jorda jeg brukte.

Jeg skal prøve så godt jeg kan å potte de om igjen og prøve å «spre» de litt fra hverandre. Har opplevd en gang før at jeg ødela vokseprosessen. Noe tips til dette?


-- Posted via biolog --