Elocharis?


Hei, kan noen svare på hva slags vannplante(?) dette er? Vi trodde vi visste hva vi hadde funnet, men det viste seg å være feil. Derfor er bildene også veldig overfladiske. Den ble funnet ved Dammane i Brevik. Helt i vannkanten av dammen. Kunne ikke se flere eksemplarer i nærheten. Vannet er ganske kalkrikt (18 mg Ca/L).

Replies

Her var det ikke mye å gå på. Det er antakelig en enfrøbladet sak og den har rund stengel og tydelige bladslirer. Ser også ut som det er rester av flate blad med striper. Tankene går i første rekke til et "druknet" gras som egentlig ikke liker seg under vann. Slike planter kan se nokså bisarre ut. Nederst på bilde#1 er det noe som likner en langstrakt blomsterstand?

Eleocharis er vel også en mulighet, selv om jeg ikkke ville ha det som førstevalg. Dersom de gule "knollene" er en del av planten kan det være en E. dulcis? utplantet. A longshot, som man sier på neonorsk. Eller det kan være en Juncus. Uten bedre materiale løper jeg fort tom for forslag. Sorry (neonorsk).

Forresten, Eleocharis har vel ikke bladplate? Så da bortfaller det alternativet helt.
Artig, etter å ha lest i andre innlegg her og der, håpa jeg at det var du, nfoto, som skulle plukke opp tråden min 😁 nei, da får jeg bare stryke den fra artslista mi rett og slett. Ved første øyekast trodde vi det var en stor trådbregne vi hadde funnet! Men etter å ha lest litt falt det fort fra 😅 Takk for raskt svar anywho.


-- Posted via biolog --
Trådbregne ville ha vært fra en "galaxy far far away ....", for å holde meg til neonorsk.Spinkle skudd og ingen bladplate. Jordstengel er krypende og rotslående ved leddene, hvor det sitter kuleformete sporehus.De unge bladspissene som er rullet sirlig opp er jo et sikkert kjennetegn på trådbregne. Det finnes ingen andre arter i vår flora med liknende utseende.