Svart snutebille


Fant denne svarte snutebilla på en plen i dag 26.10. Tenker at det må være Perapion curtiostre, men det er noe som ikke stemmer helt med denne - og enda mindre med de andre artene i slekta. Første antenneledd er gulbrunt - og den synes å ha mindre av hvite hår - enn nevnte art. Så er dette innenfor variasjonsbredden til P. curtiostre eller er dette noe annet?
Replies

Hei Arnt! Jeg tok meg den friheten å legge innlegget inn på FB. (Håper det er greit). Per Kristian Solevåg skriver: "Prøv Oxystoma". Jeg har vært inne på BeetleBase og sjekket og jeg mener det står mellom Oxystoma subulatum og O. cerdo. Jeg synes det ligner mest den første.

Morten
Så spennende - at det ikke var en Perapion-art i det hele tatt. Takk for innsatsen, det er inspirerende.
Ja, da har jeg sjekket de to artene du nevner, og kommer til samme konklusjon som deg: Oxystoma subulatum. Det stemmer presis med mengde gulbrunt på første antenneledd og med forekomst av hvit behåring - som det er mer av hos O. cerdo. En lenke til et bilde som viser en O. subulatum - og for meg virker helt identisk med mitt funn: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Oxystoma_subulatum_female,_Alyn_Waters,_North_Wales,_Oct_2016_-_Flickr_-_janetgraham84.jpg
Det som skiller de to artene er formen på snuten og pronotum. Ellers er jeg helt enig i konklusjonen smile
Takk for bekreftelse.