Caloplaca chlorina?Denne laven veks på stein, solrikt, sørvestvend under ein hellar, 400 moh. i midtre Sunnfjord. Etter eit biletsøk fann eg bilete av Caloplaca chlorina som likna veldig på denne inne på stridvall.se. Eg ser Caloplaca er ei temmeleg innvikla slekt. Er det forvekslingsartar eller kan ein bestemme denne etter bilete?
Replies

Svaret avhenger muligens av hvem du spør. Caloplaca chlorina synes jeg virker rimelig. Flere arter i slekten Caloplaca har jo etterhvert havnet i flere nye slekter og det gjør det egentlig enda vanskeligere å få god oversikt. Caloplaca aractina likner men den laven oppfatter jeg som mye mindre. Rufoplaca scotoplaca likner noe.
Takk for svar! Ja, det er vanskeleg å få oversikt over kva som finst. Denne synest iallefall særmerkt med myrkt thallus og apotheciekant. Caloplaca aractina ser ut til å vere knytt til berg i sjøkanten etter kva eg kan finne, og det passar ikkje so godt med denne. Ut frå den informasjonen eg har, og om der ikkje er andre forvekslingsartar enn dei du nemner, er det vel innanfor å registrere som Caloplaca chlorina.
Jeg har funnet Caloplaca aractina en gang og det var på soleksponert berg i sjøkanten nær Stavanger. Så det skulle stemme bra med det du skriver. Jeg mener du kan registrere inn Caloplaca chlorina. Spennende funn, jeg tror jeg har sett arten en gang på Rennesøy.