Sanke sopp over flere dager, sikker oppbevaring


Jeg planlegger å finne, identifisere og muligens sanke Spiss fleinsopp i 2022 sesongen. Jeg vet steder potensielt steder en kan finne - vel, nok sopp til en selv for 40-50 trips. Omkring 50 gram. Dette burde være nok for vinterhalvåret og litt til for en person. Vinteren i år har vært noe for seg selv, spesielt i nedgangstider og lite sosialt samvær som vi enslige nå har merket svært godt. For å lette på depresjonen, noe jeg baserer mine svært positive erfaringer med liknende sopp spist i Amsterdam. En mild psilocybin rus er kanskje ikke for alle, men det funker for meg.

Dersom jeg blir på dette stedet, sovende i telt og plukker over flere dager, la oss si 3 dager;
- Hvordan burde jeg oppbevare soppen på best mulig måte midlertidig, frem til jeg er hjemme og kan tørke den helt tør til det sprø.
Tanken er å lagre soppen i glass over lang tid (sterilt og lufttett norgesglass, romtemperatur på et mørkt sted).
- Alternativt, hvordan kan soppen både tørkes og om mulig gjøres klar til langtidslagring, selv når en er ute i marka?

Takk på forhånd, det er så hyggelig å få muligheten til å snakke med dere profesjonelle! bigsmile
Replies

Jeg tror kanskje ikke du skal regne med så mye svar på akkurat dette, akkurat her. Jeg skal ikke heve noen moralske pekefingre, og jeg har all mulig sympati for at dette er vanskelige tider for mange.

Men altså, som det står på NHI.no: "Bruk og besittelse av spiss fleinsopp er forbudt og rammes av straffeloven. Den er oppført på Legemiddelverkets liste over narkotiske stoffer".

Så teknisk sett er dette litt i juridisk gråsoneland.
Jeg har ingen erfaring med metoden, men i tidligere tider har det vært vanlig å tørke traktkantareller (tynnkjøttet sopp) ved å tre dem på en sytråd og henge opp det hele.

Edit: Dette har vært en metode for tynne skiver av annen sopp, som steinsopp, også. Om høsten har man gjerne begynt fyringen, så lufta innendørs er nokså tørr. Om det går greit å få tørket soppen utendørs på denne tiden, tør jeg ikke si noe om.