Rogn?


Hei, jeg fant i påsken flere mindre sekker med noe som likner på rogn. De var festet til tang og tare. Jeg har ikke klart å finne ut av hvilket dyr dette kan være fra - noen som vil freista lykken?


-- Posted via biolog --
Replies

Du skal nok til det gule riket. Dette er tangens "kjønnsorganer". Husker ikke i farten det korrekte navnet på fenomenet. De produserer kjønnceller, som svømmer og parrer seg.
Wow! Tusen takk for svar. Det var spennende🙌🏼🙌🏼dette må jeg lese mer om!


-- Posted via biolog --
Hei @Sprekejenta
Vi fikk alge-professor Stein Fredriksen til å svare mer utfyllende på dette og han skriver:

Disse sekkene blir kalt reseptakler. I hvert reseptakel er det små hulrom som kalles konseptakler. Inne i hvert hunnlig konseptakkel dannes det oogonier som produserer egg (8 egg per oogonium hvis det er en Fucus-art) eller hvis det er en hannplante dannes det anteridier med 32 spermatozoider. Noen arter er sambu - dvs at det kan dannes både hunnlige og hannlige kjønnsceller i samme konseptakkel.

Når oogoniene og anteridiene er modne slippes de ut i vannet og eggene og spermatozoidene frigjøres. Egget produserer et feromon som heter fucoserraten som tiltrekker spermatozoidene og det skjer en befruktning. En ny alge vil vokse opp fra det spirende zygoten.
Det er flere spennende ting på bildet. I tillegg til våryr tang, er det en grønn eggsekk fra en flerbørstemark av familien Phyllodocidae.smile

http://personal.cityu.edu.hk/apdoray/errant/phyllodocidae.htm