Beskytte seg mot hoggorm


Jeg lurer på noe som handler om hvordan man best beskytter seg mot hoggormbitt.

Jeg har vært ekstremt redd slanger siden jeg ble født, omtrent. Jeg har en helt irrasjonell frykt for slanger, ikke bare for å bli bitt, men det er vemmelig å se dem, se bilder av dem, ja, bare å skrive ordet. Det kan faktisk være litt vemmelig å se på enkelte typer hageslanger med mønster….

Jeg liker veldig godt å gå tur. Slangefobien har begrenset hvor jeg tør å tråkke. Lyng og andre ting man tråkker ned i uten å kunne se, er uaktuelt. Det er upraktisk å gå med høystøvler i skogen og fjellet. Jeg har fjellsko som ikke er veldig høye, men jeg er alltid redd de ikke er høye nok.

Så kom jeg på den geniale(?) ideen om at jeg kan bruke gamasjer! (Sånne som jeg bruker på skitur) Men er det HELT sikkert at ormen ikke kan bite gjennom dem? Hvor sannsynlig er det at ormen kan bite gjennom ski-gamasjer? Og er det bare i min fantasi at ormen kan bite langt oppå knærne, eller klarer den garantert ikke å bite så høyt?

Jeg hører stadig at ormen er reddere meg enn jeg er redd den, men jeg har ofte møtt huggormer som bare ligger der og ikke engang forsøker å krype bort, så jeg har litt problemer med å tro på det…

Takknemlig for svar!

Hilsen turelsker med slangeskrekk
Replies

Gamasjer vil helt sikkert beskytte.
Se her:
https://www.fjellforum.no/topic/42527-gamasjer-mot-huggormbitt/
Tusen takk!!
Bukser av litt god turbuksekvalitet, et par gode sko er mye gjort. Du sier du har korte fjellsko, og går du da med busker som dekker ned til skoene er du rimelig trygg.

En hoggorm har ingen interresse av å bite deg, holder du deg 40-50 cm unna hoggormen så anses det som rimelig trygg avstand. Men klart om du plukker bær, går i lyng og steder du ikke ser hoggormen kan det naturligvis skje, selvom sannsynligheten er svært liten.

Selv har jeg ganske mange hoggormmøter i året (frivillig), jeg har aldri blitt bitt. Det finnes noen få individer som prøver å forsvare seg fremfor å stikke, men de ser/hører du lenge før du er så nær at det oppstår en farlig situasjon.

SÅ går du stort sett på stier, går med middels høye fjellsko med et par sokker er du mer enn trygg nok. Da er det bare frykten du må overvinne :) Hoggormene har -INGEN- interresse av å angripe deg, giften brukes i hovedsak for å avlive maten de skal spise :)