Hva slags larve er dette?


Jeg skulle støvsuge ved veranda døren i dag formiddag og oppdaget to slike lå å koset seg på dørmatten inne. Jeg bor i andre etasjen i en 9 mannsbolig og lurer veldig på hve dette er. Jeg har googlet meg grønn å står mellom noe møll eller flue larve men er jo 1000 forskjellige arter. Hjelp!
Replies

Fluelarver er ikke gode å finne ut av. De er stort sett en sekk, med hodet trukket inn i kroppen.
Temmelig sikker på at det er en fluelarve, av den sorten fiskere kaller "maggot".

En del slike larver lever i råttent kjøtt eller lignende, så kommer det flere, kan det være greit å sjekke at det ikke dukker opp noe lik. Det kan for eksempel være en dø mus.
Jeg fant ut i dag at naboen over meg har ligget død ei stund de fant han i dag! Har kun funnet to, gjort reint i kriker og kroker ikke funnet flere... Så ekkelt!
Oisann..det eskalerte raskt..
Takk for svar og hjelp! Huseier sender skadedyr kontroll for å sjekke leiligheten her fortløpende. Jeg ble ganske satt ut når det ble snakk om dødt dyr for jeg tenkte aldri i verden at det kunne være noe slikt, er visst mulig at slikt kan skje når man bor under noen og de blir liggende ei stund. Litt traumatisert her men veldig greit å få konkret svar når man finner slike ting og har minimal biologisk kunnskap!
Uhyggelig at det som var ment halvt i spøk skulle slå slik ut.
Aldri opplevd slikt før så er lettere traumatisert... Men hva får man gjort lixom🤷🏼‍♀️ Dukket opp to nye i dag, men selv om det er ekkelt å tenke på så er ikke direkte maggots skadedyr for de blir bare om til ekkele fluer, og formerer seg og kan bli mange som jeg nå er smertefullt klar over... Men glad jeg fant dette forumet å signet meg opp alltid greit med litt ekstra kunnskap!
Dette endte jo mitt utenom det vanlige... Jeg fikk invasjon av fluer også. Det jeg lurer på nå er kan disse dra med seg noe smitte til meg eller eller katten min?og eventuelt hvordan arter smitte overføringen seg? Det har vært enorme mengder og jeg har et helt annet syn på fluer nå. Funnet ut det er Spyfluer (røde øyne,blåskimmer kropp) Lofts fluer og andre fluer. Bør jeg gå grundig til vask av alt når dette grufulle opplevelsen er over?
Tror du kan ta det med ro.
Fluene er nok et etterspill etter det som har skjedd. De forsvinner nok om litt.
Smittefaren er nok ikke særlig stor, tror jeg.
Takk for raskt svar. Jeg har iallfall fjernet all tilgang til mat og søppel, vasker gjevnlig over overflater. De har en irriterende summe lyd som jeg da hører over alt... Men i går var det noen fra polygon å tettet lister øverst på veggen i nesten alle rom. Når jeg holder det rent og de ikke har tilgang til noe næring via avføring,cadaver eller søppel. Så dør de vell snart ut?