Er dette bæsj fra rev, grevling eller noe annet?


Jeg har funnet dette rett ved siden av en sti i min lille og overgrodde hage, den ene i dag og den andre den 21.7. Har tidligere sett både rev og grevling i hagen og bor nær skog med flere dyr, og lurer på om det kan være fra noen av dem, løshunder eller noe(n) annet? Jeg lurer også på om det er noe jeg kan gjøre for å gjøre hagen mindre attraktiv som toalett, eller om jeg må innstille meg på at dette vil gjenta seg framover.
Replies

Ikke godt å si hva dette er. Ser forholdsvis fiberrikt ut?
Det kan kanskje peke i retning hund?
Tror dette er noe du må leve med.
Enig, ser ut som fra et dyr som har levd på noen slags tørrfor og i tillegg drukket en del vann. Litt løs avføring fra hund i sommervarmen. Og det positive er jo mer gjødsel og vekst, mange gode ringvirkninger.
Siden det er på nesten samme sted på kort tid i en liten hage der det er gjerde mot veien og lite naturlig at en hund forviller seg og jeg aldri har sett hund der, men rev og grevling, håper jeg det er fra et vilt dyr og at vi ikke plutselig har fått en hundeeier som ikke har kontroll på hunden sin i nabolaget.
Siden vi ikke vet hva dyret eventuelt har spist så er det jo litt spekulativt, men de ville dyra får jo gjerne i seg noe mer variert så en del kjennetegn går igjen. Jeg har aldri sett slik avføring fra rev, grevling har jeg ingen erfaring med om de f eks skulle funnet noe tørrfor og spist litt mye, men ifølge bøkene lager grevling en liten grop der den gjør fra seg. Her ser man ikke antydning til grop. En liten hund på besøk er vel neppe så usannsynlig.
Jeg vil også si hund på denne, hadde det vært grevling eller rev hadde man nok sett litt mer antydning til hva dyret har spist (hår, beinbiter, insektfragmenter, ufordøyde bær osv)
Jeg får vel slå meg til ro med at det er en hund som har vært på besøk, og takker for gode innspill!