Dyr ved Tyrifjorden


BIO har fått følgende spørsmål pr mail:

Har funnet en merkelig skapning på 15-20 cm ved Tyrifjorden ingen hitil vet hva er
Replies

Ingen flere bilder?

Har på følelsen av at dette kan bli en "flere-siders" tråd... Så jeg kan jo begynne å drodle litt.

En bør vel være åpen for at det kan være en del av en skapning, evt en delvis nedbrutt del av en skapning - det kan jo også være noe annet enn en skapning (begynte å tenke på om det kunne være innmaten av en halvråtten banan som hadde ligget i vannet i lengre tid - men jeg slo det fra meg). Og det er vel fortsatt hundedager, så "ting flyter opp".

Mitt utgangspunkt er at det sannsynligvis er noe som er godt kjent, men som pga omstendigheter ser ukjent ut. Som regel er det logiske forklaringer på sånt.

Det beste jeg kan spille inn i første omgang er at det jeg har sett som ligner mest på dette, er halvfordøyde småfisk i magesekken på større fisk. Eks småsild/småsei som en torsk kan finne på å gulpe opp. Ofte er de mest fordøyd i "endene" og ofte er skinnet borte. Da blir det en sånn avlang "masse" men ofte vises sidestripen.

Mine tanker gikk i retning av rester av en ål....
Synes det kan ligne en snegl. Synes å se antydning til "kappehule" på fremre del?
Tror det uansett er vanskelig uten noe mer håndfast...
BIO fikk en mail til:

Hei jeg leggee ved noen flere bilder hvis det skulle være av interesse. Det var foresten ikke jeg som fant "dyret" men en nabo av meg fant dn flytende i vannet.
Tror fortsatt mest på druknet snegl. Kan være den har tapt kjennetegn ved at den har ligget i vannet?
Tror fortsatt mest på druknet snegl. Kan være den har tapt kjennetegn ved at den har ligget i vannet?Opprinnelig postet av Limnoan

Etter å ha funne ein drukna snegl i ei skål med vatn vil eg gje ei klar støtte til Limnoan sitt forslag. Den kvite sålen har ein seigare konsistens enn resten av kroppen og vil derfor halde seg lenger før den går heilt i oppløysing.