Hva slags sopp er dette?




Er det noen som kan si meg hva dette er for slags sopp?
Replies

Det ser ut som en traktsopp, og må jeg gjette vil jeg foreslå kaffebrun traktsopp.
Det ser ut som en traktsopp, og må jeg gjette vil jeg foreslå kaffebrun traktsopp.Opprinnelig postet av Hygrofant
Enig i kaffebrun traktsopp.
Tusen takk. Vet dere hvordan den tilberedes? Finner bare at den er spiselig...


-- Posted via biolog --
Generelt skal all sopp til mat varmebehandles. Det vil ofte si stekes. Ved steking pleier soppen å avgi væske. Det er en fin kraft. Vil en ha soppen hardere stekt, kan en la kraften dampe inn, eller helle den av.
For egen del lager jeg ofte soppstuing: Da steker jeg soppen til den safter seg, og tilsetter melk (rømme eller fløte om det skal være ekstra fint). Blandingen får koke inn til passe konsistens. Krydre med salt og pepper.
Matblekksopp bruker jeg til soppsuppe. Rett og slett en tynn hvit saus kokt på sopp og soppkraft, gjerne med litt buljong eller løpstikke for ekstra smak.
For å fryse sopp, bruker jeg å steke den i tørr panne til den safter seg, og så fryser jeg soppen i kraften.
Tusen takk. Vet dere hvordan den tilberedes? Finner bare at den er spiselig... Originally posted by LindaHelen


Generelt frarådes det å spise sopp som kun er bestemt fra bilder.
Sopp kan variere utseendemessig, og ofte er faktorer som lukt, konsistens
og voksested viktig for sikker bestemmelse.

Er du fersk sopplukker vil jeg anbefale å starte med de såkalte sikre matsoppene.
Det fins traktsopper som er svært giftige, og man bør være erfaren nok til å skille
disse fra dem som er spiselig.
Tusen takk. Vet dere hvordan den tilberedes? Finner bare at den er spiselig... Originally posted by LindaHelen


Generelt frarådes det å spise sopp som kun er bestemt fra bilder.
Sopp kan variere utseendemessig, og ofte er faktorer som lukt, konsistens
og voksested viktig for sikker bestemmelse.

Er du fersk sopplukker vil jeg anbefale å starte med de såkalte sikre matsoppene.
Det fins traktsopper som er svært giftige, og man bør være erfaren nok til å skille
disse fra dem som er spiselig.
Opprinnelig postet av Hygrofant
Helt enig med med Hygrofant.
Tusen takk for alle innspill😊


-- Posted via biolog --