Search in Topic
Replies




Generelt skal all sopp til mat varmebehandles. Det vil ofte si stekes. Ved steking pleier soppen å avgi væske. Det er en fin kraft. Vil en ha soppen hardere stekt, kan en la kraften dampe inn, eller helle den av.
For egen del lager jeg ofte soppstuing: Da steker jeg soppen til den safter seg, og tilsetter melk (rømme eller fløte om det skal være ekstra fint). Blandingen får koke inn til passe konsistens. Krydre med salt og pepper.
Matblekksopp bruker jeg til soppsuppe. Rett og slett en tynn hvit saus kokt på sopp og soppkraft, gjerne med litt buljong eller løpstikke for ekstra smak.
For å fryse sopp, bruker jeg å steke den i tørr panne til den safter seg, og så fryser jeg soppen i kraften.
For egen del lager jeg ofte soppstuing: Da steker jeg soppen til den safter seg, og tilsetter melk (rømme eller fløte om det skal være ekstra fint). Blandingen får koke inn til passe konsistens. Krydre med salt og pepper.
Matblekksopp bruker jeg til soppsuppe. Rett og slett en tynn hvit saus kokt på sopp og soppkraft, gjerne med litt buljong eller løpstikke for ekstra smak.
For å fryse sopp, bruker jeg å steke den i tørr panne til den safter seg, og så fryser jeg soppen i kraften.

Tusen takk. Vet dere hvordan den tilberedes? Finner bare at den er spiselig... Originally posted by LindaHelen
Generelt frarådes det å spise sopp som kun er bestemt fra bilder.
Sopp kan variere utseendemessig, og ofte er faktorer som lukt, konsistens
og voksested viktig for sikker bestemmelse.
Er du fersk sopplukker vil jeg anbefale å starte med de såkalte sikre matsoppene.
Det fins traktsopper som er svært giftige, og man bør være erfaren nok til å skille
disse fra dem som er spiselig.
(Tidligere kjent som PVest)

Helt enig med med Hygrofant.Tusen takk. Vet dere hvordan den tilberedes? Finner bare at den er spiselig... Originally posted by LindaHelen
Generelt frarådes det å spise sopp som kun er bestemt fra bilder.
Sopp kan variere utseendemessig, og ofte er faktorer som lukt, konsistens
og voksested viktig for sikker bestemmelse.
Er du fersk sopplukker vil jeg anbefale å starte med de såkalte sikre matsoppene.
Det fins traktsopper som er svært giftige, og man bør være erfaren nok til å skille
disse fra dem som er spiselig.
Opprinnelig postet av Hygrofant
Email Member
Loading...
Send Private Message
Loading...
Send Topic
Loading...