Search in Topic
Nybegynner
2
Vekster å spise på fjellet i Bergen i januar
Har fått følgende oppgave ifm. en grupppeoppgave:
"Dere skal forberede og lage en varm drikke av råmateriale som dere finner i skogen eller på fjellet i Bergen i januar. Dette skal være en næringsdrikk som dere kan overleve på. Dere skal også holde et kort foredrag om hva næringsstoffer vi får i oss av drikken som serveres. Dersom dere finner interessante historier om hvordan fjell- og sjøfolk fikk i seg disse næringsstoffene i gamle dager kan dere gjerne fortelle litt om dette".
Har tenkt på furubark, furu, furunåler og bjørk. Synes likevel dette virker noe kjedelig og hadde satt stor pris på innspill til hvordan drikken kan blir mer spennende, uten at vi forgifter de som skal drikke den, hehe.
På forhånd, tusentakk!
Replies
Aktive deltaker
14794
Fjellet i januar er nok et magert spisskammer...
Furunåler kan nok gi et visst tilskudd av C-vitamin.
Ellers, kan det være mulig å koke grøt på lav, men regn med at den vil være heller besk.
Det viktigste for å klare seg på kort sikt, er å få i seg nok væske. En kan leve lenge ved å tære på flesket, men væskeballansen er kritisk.
Her er en interessant bok dere kan finne på Nasjonalbiblioteket:
Jon Godal 1985: Klar deg sjøl : hvordan overleve i norsk natur
https://www.nb.no/items/URN:NBN:no-nb_digibok_2013121805144
Furunåler kan nok gi et visst tilskudd av C-vitamin.
Ellers, kan det være mulig å koke grøt på lav, men regn med at den vil være heller besk.
Det viktigste for å klare seg på kort sikt, er å få i seg nok væske. En kan leve lenge ved å tære på flesket, men væskeballansen er kritisk.
Her er en interessant bok dere kan finne på Nasjonalbiblioteket:
Jon Godal 1985: Klar deg sjøl : hvordan overleve i norsk natur
https://www.nb.no/items/URN:NBN:no-nb_digibok_2013121805144
Email Member
Loading...
Send Private Message
Loading...
Send Topic
Loading...