Hvilket dyr har beveget seg i nysnøen her?
Salangen i Sør-Troms. Kan det være oter?
Replies

Otersklier ser normalt ikke sånn ut, her ser det ut til å være parallelle striper i snøen. Så du noe videre, om dette hadde en start eller slutt? Jeg tenker om det kan være en fugl som har prøvd å slepe med seg noe den akkurat ikke klarer å løfte fra bakken.
Takk for kjapt svar. Virkelig mystiske spor. Det snødde om kvelden og natta, så dette sporet må ha blitt til frampå morgenen. Det ble mildt og begynte å regne, så sporene var i ferd med å forsvinne da vi kom vandrende forbi, på stien ned til hovedveien. Sporene startet eller endte? i en brøytekant ved siden av hovedveien, de kan ha fortsatt ned til havet på andre siden, men det sjekket vi dessverre ikke. På motsatt side av stien kunne jeg se dem tydelig over et jorde, forsvant bak et grantre. Akkurat nå angrer jeg jo på at vi ikke undersøkte mere. Det var ingen andre spor i nærheten, verken av fugl, dyr eller mennesker. Det var flatt der, de var på tvers nedenfor en liten bakke, altså kunne ikke vann renne den veien.
Enig med Jon, det er fuglespor. Ser man nøye etter ser man flere steder rester og antydninger til fuglespor (husk tynne tær). Om det er en eller flere er ikke så lett å avgjøre. Om det er slepespor av føtter, vinger, stjert eller noe bytte er heller ikke mulig å avgjøre for alt, men noe er tydelig fra føttene. Mest sannsynlig noe på størrelse med skjære. Om det skulle vært et pattedyr så skulle der vært en del mer eller mindre tydelige poteavtrykk (uansett tillstand) i tilsvarende størrelse, men det fins ikke i bildene.