Hvite "bobler" på georgineskudd.


Hva er disse hvite boblene på georgineskuddet?
Alf J
Replies

En merkelig sak! Ser ut til å ha bredd seg fra midtnerven og ut i boblene. Aner ikke hva det kan være, men første tanke er sopp eller slimsopp. Kanskje helst det siste, ettersom de kan bevege seg. De hvite boblene kan ha vært fruktstadiet.

Kanskje @Per Vetlesen vet noe?
Ja, dette er nok en slimsopp. Det kan se ut som om den har begynt å danne sporokarper, men ombestemt seg og krabbet videre, eller den kan ha blitt spist opp av snegler?
Hjelp! Jeg har beskåret for mye av et morelltre. Skulle bare ta et par to tre problematiske grener og plutselig var hele treet beskåret kraftig. Jeg ble ivrig og tok grener som vokste innover, de som vokste rett opp og de som gnisset på andre. Så tar jeg ett skritt tilbake og treet er plutselig halvert. Dette skjedde idag og jeg er redd jeg vil ødelegge et stort flott tre som har stått her i tretti år. Jeg er helt fortvilet. Det er helt åpent inne i krona, mens greiner stikker ut til alle kanter. Halvert fra innsiden og ut altså. Er dette nok til at all sevjen kan blø ut Og treet dør ?
Igjen får vi en tråd hvor helt irrelevante bidrag dumpes inn og forsøpler diskusjonen. Er det systemet som oppmuntrer til slikt misbruk, eller er det en ren og skjær brukerfeil? Noe må gjøres.
@Torborg er varslet.
Så vidt jeg forstår skyldes problemet brukerfeil, og å flytte slike villfarne innskudd krever "høyeste klarering"boggled
Spørsmålet mitt var om et morelltre som er beskåret sent mai kan blø ihjel om den er beskåret for mye. Hvorfor er dette ikke OK? Jeg ser jo folk stiller spørsmål om trær overalt her på forumet.
Spørsmålet er greit nok. Problemet er at du henger deg på en urelatert diskusjon om et annet tema.

Hvis du klikker "nytt emne" istedenfor å bare trykke "svar"-knappen på et eksisterende, så går det mye bedre smile
beklager! da har jeg lært. jeg trodde en liten stund at jeg hadde forvillet meg inn på forumet "for all del, ikke spør en biolog", men nå vet jeg hvorfor :) jeg flytter spørsmålet mitt til riktig sted. hilsen en som ikke har vært her inne på ti år.
En bekymringsfull utvikling. F.eks. fora hvor det eksplisitt sies at diskusjon er om tekniske sider ved 'Spør en biolog' og at spørsmål om arter *ikke* skal legges der? Gjett hva som skjer, om og omigjen.