Enda et spørsmål til DagF


Hei igjen!
Jeg har funnet fram til artportalen.se, rett og slett for å finne årets observasjoner av norne (Calypso bulbosa), som jeg har skjønt ikke er funnet i Norge. Jeg har blitt mer og mer interessert i å finne orkideer (delvis takket være den flotte nettsiden din) og skulle gjerne ha funnet norne også.

Vet du noe om hvilke steder i Sverige man kan være temmelig sikker på å finne den?

mvh Trond
Replies

Hei! Beklager, jeg så ikke denne, men Anders Røynstrand svarte like bra på spørsmålet ditt i den andre tråden, som jeg kunne gjort. Jeg har egentlig ikke undersøkt norne spesielt. Men når jeg ser på det svenske artskartet, så ser det ihvertfall ut til å være mest i Västerbotten og Norrbotten, ca mellom Umeå og Luleå, og litt inn i landet.

Men hvis jeg skulle dradd opp dit, så tror jeg nok likevel jeg ville konsentrert meg om et mindre område nord for Flåsjön i Strömsund kommune i Jämtland. Her ser det ut til å være mange funn på et overkommelig område, og det pleier å bety at det er relativt enkelt tilgjengelig. Dette er rett øst for Lierne.

Uansett lønner det seg alltid å prøve å finne mer lokalt basert informasjon. Internettet er stort, og det er sikkert noe å finne et sted.

Det er bare hva jeg umiddelbart ser på kartet. Ingen garantier smile

Og tusen takk for skryt blush
Takk for hjelpen, Dag! Min fugle- og plantekikkerkamerat Gunnar og jeg tar vel turen dit opp i mai neste år. Finner vi noe så skal du nok få vite om det..
Trond