Hvilken "pinne" er dette?


Oppdaget den fordi den beveget seg - ellers ser den jo vitterlig ut som en liten pinne. Er det en sommerfugllarve? Funnet i kratt av løvtrær.
Replies

Det er nok ein ein målarlarve av noko slag. I alle høve slekta Selenia (-månemålere) har larvar som liknar på pinnar, utan at eg kan garantere at denne høyrer til der.
Tusen takk, Arnor. Jeg tar turen til Selenia og ser etter levende pinner!
Ja, den ligner absolutt på en Selenia-art, men av de tre norske artene får jeg den ikke helt til å stemme med noen av de - hverken på form eller farger. Kanskje de bare varierer mye - i så fall holder jeg en knapp på blek månemåler. Kommer vi videre?
Ja, den ligner absolutt på en Selenia-art, men av de tre norske artene får jeg den ikke helt til å stemme med noen av de - hverken på form eller farger. Kanskje de bare varierer mye - i så fall holder jeg en knapp på blek månemåler. Kommer vi videre?Opprinnelig postet av kvinand

Ser det også er artar i andre målarslekter som liknar på pinnar/småkvistar, så noko bastant artsforslag vågar eg meg ikkje på. Bjørkelurvemålar er kanskje den eg synes er nærast av artar som ligg inne på AO med larve observasjonar frå denne tida av året.
Kanskje Benedikte har synspunkt på denne?
@ Pagurus
Takk for forslag på bjørkelurvemåler. Skal se etter.
Denne er ikke blant de enkleste, men jeg mener det må være stjertmåler (Ourapteryx sambucaria).

http://www.pyrgus.de/Ourapteryx_sambucaria_en.html

Mvh Benedikte.

Tusen takk, Benedikte. Jeg visste ikke at det var slike "pinner-larver" innen så mange sommerfuglslekter.