Har noen her stekt, smakt på og spist seig kusopp?


Hei.

Jeg har hørt at seig kusopp er spiselig, og at den ikke var det tidligere fordi den ikke har særlig matverdi. Har også hørt noen nevne at en kan bruke seig kusopp til å spe ut annen matsopp som har mye og god smak, at den da trekker til seg smaken fra den gode soppen.

Plukket i dag det jeg mente at var seig kusopp (bekreftet av artsorakelet), stekte den og oppdaget at den skiftet farge til rosa-lilla. Fant på nettet at noen mente den ble gul ved steking. Kastet den.

Ønsker tilbakemelding vedrørende farge, påstandene om at den trekker til seg annen smak og hvis noen av dere i tillegg har erfaring med smaken på seig kusopp, så vennligst svar.
Replies

Spiselighet er oftest ikke et tema på Spør en biolog. Men jeg kan bekrefte at den blir lilla ved varmebehandling.
"Bekreftet av artsorakelet" må jeg advare mot på det sterkeste. Det er en ren algoritmisk bestemmelse, basert på mer eller mindre riktig bildemateriale. Vær så snill å ikke spise noe basert på svar fra den.


-- Posted via biolog --
Hei.

Takk for info og bekreftelse på at seig kusopp blir lilla ved varmebehandling.

Og takk for at du påpeker viktigheten av å ikke stole på Artsorakelet, der jeg ved tilfeller har fått Storfugl og Besk rørsopp som alternativer på sistnevnte. Like ubrukelig var det da jeg tok bilde av en Osp (blad, stamme og toppen med mange blad), og da i tillegg fikk Rødnende fluesopp, Sommereik og Tannsopp som svaralternativer.

Men du nevner også at spiselighet oftest ikke er et tema i Spør en biolog. Det er flere sopp jeg gjerne vil ta opp smaken på her i forumet, og antar samt håper at det er helt ok å kunne gjøre det.