Rar edderkopp i stua


Hei, jeg er ny her!
Fant en, for meg, ukjent edderkopp på stua. Er det noen som klarer å se på disse (dårlige) bildene hva det kan være? Den eneste jeg finner som ligner, eller egentlig ser helt lik ut, er Hasarius adansoni. Men jeg bor midt i Norge så da må den ha kommet med posten eller noe sånt. Vet ikke hvor vanlig det er.
Kan forsøke å få tatt bedre bilde dersom dette er for dårlig. Har også noen filmer av den, men de fikk jeg ikke til å laste opp her.
Takk på forhånd :)
Replies

Glemte å skrive at den er veldig flink til å hoppe.
Ja, virker som det er en hoppeedderkopp (Salticidae) i det minste, og ser også ut å være en hann. Er enig i at det kan ligne en Hasarius adansoni, men vanskelig å være sikker uten et godt bilde av palper og ansikt. Har den røde markeringer rundt ansiktet? Leste meg opp på arten, og virker som den er vanlig i botaniske hager og veksthus, så hvis du har kjøpt en ny plante kan den ha kommet med der.
Hoppeedderkopper er veldig artige, og kan fungere godt som et lite husdyr, men hannene lever ikke mer enn et år vanligvis.
Takk for svar! Jeg klarer ikke å se om den har røde markeringer dessverre. Har leiligheten full av planter, pluss en blomsterbutikk i samme hus, så det kan jo være sånn den har kommet hit!
Til tross for edderkoppfobien min er den nesten litt søt.
Kan hende at han ikke er helt kjønnsmoden enda, men de to hvite prikkene på bakkroppen stemmer overens med Hasarius adansoni.
Jeg håper du lar ham leve, selv om du har edderkoppfobi. Hoppeedderkopper sover vanligvis på samme plass hver natt og er flinke jegere :-)