Hvilket ugress?


Siden flere av disse plantene vokste på et sted med mange såkalte ugressplanter, kan vel denne også regnes som det. Plantene var på vei opp, og ingen var kommet i blomst ennå. Er vel ca 30 cm tvers over. Er det mulig å si hva det er?
Replies

Den tok jeg ikke, men Artsorakelet foreslår hvitsennep, arten har en del forvillingstilfeller i Norge og jeg tror dette godt kan være riktig.


-- Posted via biolog --
Takk for svar. Ja, jeg så at AO ville ha planten til hvitsennep, men jeg fikk ikke bladformene til å stemme helt. Tror du likevel det er det?
Jeg er langt fra overbevist om at dette er hvitsennep:
https://www.kristvi.net/flora/H/hvitsennep.html
På den annen side vet jeg heller ikke hva det kan være.
Noe i humleblomslekta?
Her tror jeg vi må stoppe opp litt og tenke på hvordan artsoraklet virker. Det aner ikke hva hvitsennep er, det bare sammenligner med de bildene som allerede ligger inne.

Og hvis du søker opp hvitsennep på artsobs, så er det nesten ingenting der. De bildene som er der viser stort sett skulper.

Med andre ord - her er det tynt grunnlag for artsoraklet til å mene noe som helst. Og, etter hva jeg kan se, sannsynligvis feil. Jeg får ingen korsblomst-assosiasjoner av dette i det hele tatt.

Men hva det er aner jeg ikke...

RED: hvis du ser på herbarie-belagte funn i artskart, så har hvitsennep butte og rundtannete bladfliker, minner mer om melde enn noe annet. Er det noen som vet om dette inngår i artsoraklets bildegrunnlag, eller er det bare artsobs?
Takk for utfyllende svar. Tror jeg må hente inn en av plantene og se om den utvikler seg og kommer med blomster innendørs i løpet av vinteren.
Ettertanke: hvis du ser "nedover" på kvinands bilde, altså mot basis av planten, så begynner bladene å anta mer av den rundere "melde"-tanningen. Så kanskje det bare er nye blad vs. utvokste blad.

Men det er fremdeles ikke helt klart for meg hvor artsoraklet har funnet hvitsennep-bilder, for på artsobs er det bare ett bilde som viser blader i det hele tatt - og det bildet ligner ikke særlig på kvinands bilde. Alle de andre er skulper og blomster.
Takk for flere tanker rundt hvilken plante dette er. Den skal i potte på kjøkkenet, så kanskje den gir oss svar en vakker dag.