Avføring fra rev?


Fant denne avføringen langt inne i åpent uthus i hagen vår på Korsvoll, Oslo, i går ettermiddag 29nov23.. Ca -4 grader i lufta. Helt fersk. Sterk lukt (som av hundebæsj). Lukta førte meg til "stedet".
Selv tror jeg mest på rev,. Det er en rev i området som vi har sett flere ganger. For noen uker siden opplevde vi at samme(?) hadde bæsjet på lokket til en lykt som sto i en steintrapp i hagen. Virket nesten som en provoserende markering. Men mye mindre av bæsj ( og litt mindre størrelse på bæsjen) da enn nå. Hva mener forumet? Mvh RolfBL
Replies

Med alle forbehold, kan dette være rev. Den er i alle fall kjent for å markere på denne måten.
Med alle forbehold, kan dette være rev. Den er i alle fall kjent for å markere på denne måten.Opprinnelig postet av Limnoan


Takk for raskt svar 🙂!

Ja! I dag avslørte sporsnøen at det helt tydelig var en rev. Den er blitt utrolig "husvarm" 😉, men helt ok for meg. Men setter nok iverk noen tiltak for å stenge den ute fra framtidig bæsjing inne i uthuset.

Jeg har bilder av sporene i dag, men ser ikke hvordan jeg kan få lagt dem inn her i min respons...

Uansett: Takk!

Mvh Rolf
@rblarssen@Outlook.com For å legge inn bilder her bruker du "bildeknappen" ytterst til høyre på "knapperaden".
Da kommer det opp en ramme der du kan trekke inn bilder.
Det hadde vært moro å se revesporet...
De sier at noe som ofte skiller rev fra hund, er at reven går målrettet, mens hunder vimser mer.
Ja, rødreven markerer på alt. Også der hunder normalt oppholder seg. De markerer både med urin og faeces på markerte punkt og spiseplasser. Både hanner og hunner gjør det. Og de bryr seg katta om f eks hunder bor der i perioder. De driter også i matskålene. Jeg opplevde også at en av revene her hadde flyttet hundedrit til en fugleforingsplass. Først stusset jeg på at det var to størrelser revedrit; noen mye større enn de vanlige, men skjønte så fort etter hvert at reven hadde flyttet noe av hundedriten til foringsplassen. Men de to siste bildene som vises her er ikke revesporløyper, det er kattespor. Og driten du viser bilder er jo bare litt over 1,5 cm i tykkelse og kan derfor godt være kattedrit. Konsistensen er jo ellers mye avhengig av foret den får hjemme.