Er dette ein slimsopp?Denne fann eg på Finnmarksvidda. Kan ikkje klare å finne ut kva det er og Artsorakelet har ikkje peiling. Kan det vere ein slimsopp? Eg har leita på slimsoppar på Artsdatabanken, men finn ingen som liknar heilt, dette blir litt som trollsmør, men med glatt overflate, og litt som ulvemelk, men større og meir samanhengande. Dei kvite felta mellom dei gule kroppane syns eg det er vanskelig å forklare som anna enn slimsopp.
Replies

Er nok en slimsopp. Ligner mosesmør, Fuligo muscorum, men må nok mikroskoperes for sikker bestemmelse.
Ser ut som det kan være slimsopp, må som nevnt ovenfor under mikroskopet, har du belegg?
Mange takk for godt tips. Eg ser på bilda av mosesmør på Artsdatabanken, og dei viser at denne arten kan variere veldig, men nokre av bilda liknar svært på den eg fann. Dessverre tenkte eg ikkje på å ta vare på ein bit. (Korleis tar ein forresten best vare på ein slimsopp?)
Jeg er ganske sikker på at dette ikke er mosesmør, den hører mest sannsynlig til en av slektene i familien Physaraceae?
Modne slimsopper, plukkes forsiktig sammen med noe av det den vokser på, ikke så lett med den på bildet, men ta med jord og det andre den vokser på. De kan være ganske skjøre, så støtt dem opp med litt mose. Når du kommer hjem åpner du esken og lar den stå åpen til det er helt tørt. Da kan den oppbevares i årevis uten at den endres.