Kan dere hjelpe meg med hva dette er?


Vi har fått en mengde av plater som på bilde på deler av naturtomten vår. Artsorakelet sier det kan være kåltistel. Stemmer det?


-- Posted via biolog --
Replies

Er ikke overbevist om at dette en kåltistel.
Det ser nesten ut som om det er småblader i etasjer oppover "hovednerven"?
Er ikke engang sikker på at dette er en korgplanteboggled
Har dessverre ingen nøkkel, som kan bestemme planter ut fra bladfasong.

Med mindre noen alt kjenner den igjen, er mitt beste råd å la planten komme i blomst.
Da kan en i det minste prøve å plassere den i rett familieblush
Jeg blir ikke klok på denne. Jeg prøvde også oraklet, bare av nysgjerrighet, og fikk opp kystbjørnekjeks og veikarse på topp, men ingen kåltistel. Med andre ord - artsorakelet har ikke den ringeste ide heller, og bare gjetter vilt bigsmile

Forvillet hageplante?
Hei og takk for svar. Kommer tilbake til dere når planten har kommet lengre. Er nok uansett sikker på at dette er ugress 😉 Vi holder på med byggeprosjekt og ettersom jeg ikke kan huske å ha sett den tidligere - kan den ha kommet eksternt fra..


-- Posted via biolog --
Kanskje tid for å spørje dei som har levert jord/ikkje har spyla maskinar eller kva det kan vere om varedeklarasjon på kva dei leverer med eller utan hensikt.
Dette er i hvert fall helt klart ikke kåltistel, den har helt andre blad. Dette er slik bladformen er hos veitistel, myrtistel og krusetistel. Veitistel er det minst sannsynlige, den ville allerede på dette stadiet hatt lange torner i bladspissene.
Her er bladet hos kåltistel:
Det er en grei krusetistel. smile