Hund eller rev?
Denne hodeskallen ble fisket opp av havet. Kan det stamme fra en hund? Eller er det rev?
Replies

Nå er det ikke fullt så lett å se forskjellene på slike dyr og spesielt ikke i avvikende vinkler og med mye bløtvev intakt. Standard er er gjerne bilder rett ovenfra, rett fra siden og rett på fra undersiden av overkjeven/skallen slik at man kan se suturene mellom de forskjellige delene og tennene, bl a. Underkjeven kan også gi viktig info både fra siden og rett ovenfra. Der er flere små tamhunder og faktisk andre Canis-arter som overfladisk kan forveksles med rødrev. Er også viktig å kunne se størrelser og det er vanskelig slik den ligger i bildet ditt. Men den ser ganske flat ut oppover panna og bakover, en sutur mellom panna og nesebenet går ganske rett på tvers mot øyehulen, underkjeven ser ganske lav og slank ut hele veien bakover, hjørnetanna er ca 2,5 ganger høyden på nærmeste fortann og det lille vi ellers ser av tennene ser ut til å passe rødrev bra. Er skallen også ca 15 cm lang så er det neppe noe annet enn rødrev.
Nå er det ikke fullt så lett å se forskjellene på slike dyr og spesielt ikke i avvikende vinkler og med mye bløtvev intakt. Standard er er gjerne bilder rett ovenfra, rett fra siden og rett på fra undersiden av overkjeven/skallen slik at man kan se suturene mellom de forskjellige delene og tennene, bl a. Underkjeven kan også gi viktig info både fra siden og rett ovenfra. Der er flere små tamhunder og faktisk andre Canis-arter som overfladisk kan forveksles med rødrev. Er også viktig å kunne se størrelser og det er vanskelig slik den ligger i bildet ditt. Men den ser ganske flat ut oppover panna og bakover, en sutur mellom panna og nesebenet går ganske rett på tvers mot øyehulen, underkjeven ser ganske lav og slank ut hele veien bakover, hjørnetanna er ca 2,5 ganger høyden på nærmeste fortann og det lille vi ellers ser av tennene ser ut til å passe rødrev bra. Er skallen også ca 15 cm lang så er det neppe noe annet enn rødrev.Opprinnelig postet av kjellms


Takk for svar😊 burde tatt bedre bilder ja.. har dette bildet tatt fra siden, som viser litt bedre. Skallen er ca 15 cm lang ja.
Man ser det fra en litt annen vinkel på det andre bildet, ser litt mer av suturene på oversiden, forma på øyehulen og ikke minst hvor smal underkjeven er og at alle tenner stemmer. Det kan ikke være noe annet enn rødrev.
Tusen takk for svar😊
Mvh Julie