kjøttetende plante


Jeg er en gutt på 10 år som ønsker å skaffe meg en kjøttetende plante.
På hjemmesidene til SABIMA så jeg at Venus fluefanger egner seg som stueplante.
Hvordan kan jeg skaffe meg en slik plante???
Replies

Det hender man ser Venus fluefanger i salg hos vanlige blomsterbutikker. Jeg har sett det både hos Mester Grønn og på Plantasjen.
Min erfaring er at det litt vanskelig å holde den i live for den skal ha jevn fuktighet.
Kannebærer er også en morsom kjøttetende plante som er lettere å dyrke.
Jostein,

Det går også an å dyrke soldogg som stueplante. La den stå i ei romslig potte med den mosen den vokser i, og hold den alltid våt. Ikke sett den i direkte sol, men helst lyst. Dekk potta med en plastpose som holder på fuktigheten. Du kan "mate" soldoggen med små ostebiter eller fluer. Soldogg, som hører til samme famile som Venus' fluefanger, er noe treigere i reaksjon, men morsom å studere når den krøller tentaklene over sitt stakkars offer. Mange sci-fi-filmer har benyttet seg av dette scenariet - i forstørret målestokk og raskere tempo selvfølgelig!

Klaus
heisann!
Venus fluefanger er enkle å dyrke berre man veit hva man skal gjør! den likar sej i sør vindu (direkte sol-lys) og kan står i nokre centimeter vann (regnvann). Om vintern må du flytte den te en kjølig plass for den skal ha vinterhvil for den kjem i fra South og North Carolina, USA., visst den blomstre må du fjerne blomster stilken fordi dei må ha den perfekte miljø rundt seg for at dei skal overleve. blomtring stressa planten for mye.

Soldogg er også veldig enkle å dyrke, Drosera capensis er den vanlegaste for salgt og er nokk den lettaste av soldoggane, den treng ikkje nokre vinterhvil som soldoggen, men visst du for takk i andre sortar som dei Norske artene, treng dei vinterhvill

Kannebærar ( Nepenthes ) er både enkle og vanskelig, dei som selgest mest er Nepenthes alata / Nep. X ventrata er den enklaste å dyrke, dei lika det høg luftfuktighet,stue temperert og jorda fuktig, men ikkje tørt eller vått. Kannebærar skal ikkje har så mykje lys som Fluefanger og Soldogg, dei likar det litt mindre lys omtrent san som en Orkider.

her er nokre nyttige linkar:

www.cpukforum.com
www.sarracenia.combrett med Venus flue fangerNepenthes sanguinea, en kannebærar fra høylande i Malaysia

venlig hilsen Bjørn Norman
bjornnormann@hotmail.com