Ulovlig hogst ved Ekebergrestauranten


Dette må da vel kunne anmeldes?

http://www.aftenposten.no/nyheter/oslo/article4071124.ece
Replies

35 trær i en klynge på tomten rundt Ekebergrestauranten . Jøss ja dette var mange trær. Men hvem skal anmelde når ikke kommunen vil gjøre det.
Driverne av Ekebergrestauranten håper på nåde. står det i linken. Det får de helt sikkert.
Jeg var vitne til en fin lind som ble felt i byen i dag, tror bare de skal legge noen kabler like ved.
Vi MÅ få noen foreskrifter som sikrer våre bytrær og bynære trær.
Jeg opplever også at bytrær som har oppnådd en viss størrelse alt for enkelt blir felt om de får en liten skade fra brøyting / snørydding.
Trær tåler flere sår før det dør og er til fare for oss mennesker.
Hvem kan lage slike foreskrifter lover som sikrer våre bytrær?
Du skulle laget en ''større'' Overskrift Siri slik at flere hadde klikket seg inn. Kanskje vi må lære oss brødtekst slik aviser bruker.

Iza
Screw the Roses, Send Me the Thorns
Jeg er ingen stor tilhenger av prangende overskrifter. shy

At pengemennesker overhodet ikke ser verdien i hundre år gamle trær, i et område med spesielt mange uvanlige arter, overrasker meg ikke. Men jeg blir eitrende fly forbanna når de prøver seg med en: "men isj da, vi aaante ikke at trærne var så mye verdt, og, hehe, vi fikk jo nesten ikke noe bedre utsikt likevel (usj da, så flaut), så da trenger vi vel ikke å betale noe? Siden vi likevel ikke fikk noe igjen for det?"

Er det opp til meg skal de betale for trærne, pluss en millionbot for florakriminalitet.

Det gjør ikke ting noe bedre at de samme folka ønsker å omdanne flotte naturområder (kommunal grunn) rundt Ekebergrestauranten til en park med (sic) statuer av nakne damer. Men jeg tviler ikke på at medlemmene av byrådet synes dette er en fantastisk ide. Jeg tror de er akkurat så harry (unnskyld harri).

http://www.ekebergskulpturpark.oslo.kommune.no/english/

Men det jeg lurer på: kan jeg anmelde, siden Friluftsetaten ikke later til å ville gjøre det (selv om jeg skal lobbye)? Som beboer i Oslo har jeg jo en andel i trærne som er hogd.
Som privatperson oppnår du ikke annet enn frustrasjon ved å prøve en anmeldelse. Her må i såfall SABIMA eller NOA inn på banen. Organisasjoner med tyngde kan hjelpe, og det er disse du skal lobbe.
OK, da skal jeg ta en prat med dem på mandag - er bare noen få minutters gange fra kontoret. smileevil
Det var vel som man kunne vente; Friluftsetaten gikk inn for å anmelde, mens bystyret nedla veto.

Hvor er den undersøkende journalistikken når man trenger den? (Et alvorlig spørsmål uten svar - noe som bidrar til min skepsis overfor journalister.)

Men det er folk som jobber med saken i Naturvernforbundet.
http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/ostlandssendingen/1.7113088
video

Iza
Screw the Roses, Send Me the Thorns
Hvorfor ikke få SABIMA på banen også? Jo flere sterke organisasjoner som engasjerer seg, jo bedre sjanse for gjennomslag.
Jeg skal kontakte Sabima, men fikk inntrykk av at de har bestemt seg for å ikke prioritere denne (disse) saken(e). Men det hadde jo vært fint om noen av organisasjonene som har "et navn", kunne få politikerne til å skjønne at dette faktisk er ganske alvorlige greier.