Hva er brokkoli?!


Replies

Fantastisk!
Den vil jeg ha til "Inni granskauen"-spalten i Blyttia! Tusen takk!
Er det en forbindelse mellom filmregisør Broccoli og grønnsaken? Mener å ha hørt at gartner og film-mann var i slekt? Eller går dette samme vei som aspargesen...

AA
I alle fall er det grønnsaken som har hatt navnet lengst, den er kjent fra romersk tid, og ting tyder på at romerne fikk den fra det østlige middelhavsområdet og Lilleasia (men der den helt sikkert har hett noe annet). På italiensk heter den selvsagt broccolo i entall. I Nord-Europa ble den kjent først etter at amerikanerne "oppdaget" den på 1950-tallet.

Jeg vet ikke om filmskaperen kommer fra en gammel italiensk slekt med dette navnet, eller om det er en person i nyere tid som har tatt navnet (i alle fall har jeg lest at faren hans også het Broccoli).
Nå kommer juleteen snart! Spent på om det fortsatt er "kløver" som ingrediens, eller om oversetteren har funnet ut at "clove" er kryddernellik!
Jeg sendte en epost til Bioforsk i Tromsø og viste til "Fakta" De sier at denne rubrukken ikke stammer derfra, men er lagt til i avisen. Avisen har hentet opplysningene ukritisk fra Wikipediea http://no.wikipedia.org/wiki/Brokkoli .
Her er hele saken: http://papermill.intermedium.com/papermill/getArticle.xsp?docId=6351de2d1af3cd28fe1196eaf8fd589c&sid=3581&pdf=true&rid=184545102
Utrolig!
Tror en av oss har en liten jobb å gjøre i Wikipedia.... smile

mvh Alf Marius
Er det noen her på forumet, som har vært å redigert Wikipedia artikkelen? bigsmile

mvh Alf Marius
Jeg vet ikke, men Per har sendt meg stoff til en liten oppfølgingsnotis i Blyttia bigsmile
Det er bra! bigsmilebigsmile Jeg venter som en unge på julekvelden! bigsmile

mvh Alf Marius
Apotekenes julete i år var tørkete epler, mandel og kanel, farget med rødbet. Nam, nam! Så ingen feil i år.