Sign In  Register

 

Plante fra fuglefrøblanding. Men hvilken?


Denne planten dukka opp på plenen vår for noen uker sia. Sannsynligvis kommer den fra vinterens foring av småfuglene i hagen. Hvilken plante kan dette være? Det første bildet viser noen av de nederste bladene.
Kan det for eksempel være vinterkarse? Andre forslag?

ToneM
Replies

Tviler på at den kommer derfra - det er et av landets aller vanligste ugras, vinterkarse. Kan komme fra hvor som helst. Jeg drar opp og drar opp og drar opp den fra plen og bed - og like mye dukker opp likevel...
Takk for rask tilbakemelding. Jeg har aldri sett denne planten her i området tidligere. Og - plutselig dukka denne opp på plenen vår, akkurat der hvor fuglefrøene landa etter vårreingjøring på fuglebrettet. Derfor kobla jeg slik jeg gjorde. :-)

ToneM
Joda, selvsagt er det mulig - om ikke de bevisst har vært puttet i selve fuglefrøene, så kan de jo ha kommet med som frøforurensning.
Detta var ei av mange planter som kom opp rett under fuglebrettet hos meg,nå i våres;veit ikke om det er vinterkarse,men den finnes i både vill og dyrka tilstand her,men blir aldri så kraftig som detta eksemplaret på bildet:
Her i bakgrunnen de mer vanlige : Så for meg er det godt mulig at du kan ha fått den du har, ifra frøblandinga.Vanligvis så har jeg både solsikker,og linblomster som kommer opp på bakken under fuglebrettet

Utvandra hortentott til Rubicone,Italia
Nei det der er ingen vinterkarse. Jeg tror heller det er en i Brassica kålslekta. Jeg vill-gjetter B. oleraca. Innen denne arten er bl.a. nesten alle våre kål-grønnsaker (hodekål, blomkål, brokkoli, knutekål, rosenkål osv. osv.).

mvh Alf Marius
Enig, dette er kål av et eller annet slag.
Takk for nye svar. Enig - det ligner på en kålslektning. Gleder meg til blomstene springer ut, da blir det kanskje lettere å identifisere planten. :-)

ToneM
Planta di er en klar vinterkarse, Tone. Det er Topolinos plante som er en eller annen kåltype. :)
Ok, da går man for vinterkarse enn så lenge. :-)

ToneM
Lurer litt på hvorfor du ikke tror helt på det, og skriver "inntil videre"...? shock Jeg har vært botaniker i 35 år og har hagen og plenen full av vinterkarse... Det er en av de vanligste plantene her i Osloområdet.
Huff da - jeg mente ikke å avvise forslaget ditt, det var jo også dette jeg selv antok fra starten av. Men etter å ha sett bilder av vinterkarse og diverse kålplantevarianter, så ser jeg jo at dette er planter som ligner hverandre, og de tilhører vel også samme familie.
Når jeg brukte uttrykket "enn så lenge", så var det ikke fordi jeg tvilte på det du skreiv. Jeg tenkte vel mer at når planten kommer i blomst, så kan man lettere se og identifisere hva det er.
Jeg bor i Vesterålen, og her er verken vinterkarse eller viltvoksende kålslektninger vanlige planter, så denne må utvilsomt komme fra vinterens fuglefrøblanding. :-)

ToneM
OK, no problem... smile