Sign In  Register

 

Cellemembran


hei, jeg lurte på hvilke molekyler vi finner i en membranen? :)

Kan jeg svare fosfolipider og triglyserider, og hvilken molekyler de består av?

- jeg har lest at upolare og polare molekyler vil passere membranen og upolare er eks oksygen og karbondioksid. Men jeg jeg er veldig usikker om det er svaret..
Replies

Det er ikke triglyserider i en cellemembran! Triglyserider er fettstoffer (tre fettsyrer som er reagert med glyserin). I en cellemembran er det i hovedsak (som du skriver) fosfolipider, men det er også en del proteinmolekyler (som sikrer passasje av stoffer inn og ut). Og for å gjøre det litt avansert, er det også noen glykolipider (nesten det samme som fosfolipider, men fosfationet er byttet ut med et karbohyrat (polysakkarider)) og kolesterol. Det er også noen karbohydrater bundet til proteinene i celleveggen. Det er disse karbohydratene virus bruker, for å få sitt RNA/DNA inn i cellene. smile

mvh Alf Marius

Det er 10 typer mennesker: De som forstår det binære, og de som ikke gjør det. wink
Fosfolipider (som også er diglyserider), diglyserider, monoglyserider, steroider og del andre stoffer også å regne som fettstoffer.
Fettstoff=lipid er normalt synonymer.
Økt vannintak vil føre til en lavere konsentrasjon av salter. Nyrene vil derfor øke reabsorpsjonen av salter og øke utskillelsen av eksessiv vannmengde, resultatet er fortynnet urin.


aiza
Selvsagt består membranet av triglyserider, men det er ikke så vanlig at det opplyses om dette i litteraturen.