Hvem strør flis på gata i Oslo?


Dette er ikke biologi i annen forstand enn at angår menneskelig adferd.
Likevel:
I dag gikk jeg og vaset i Oslo, i strøket mellom Munkedamsveien og Filippstad. Da så jeg flere små hauger med flis. Omtrent en liten neve grov flis/kutterflis på hvert sted. Fant i farten ikke noe system i det hele. Flisa kunne ligge i veikanten, eller litt utafor veien.

Er dette hemmelige tegn, eller fyller flisa mer praktiske formål?

AA
Replies

Dette her har Kim Hartvig og jeg mulig funnet ut av. Det er en eller annen "kul" drikkeforening som markerer løypa si med flis. Det har stått om det i pressen også. Målet er å følge sporet, møtes på avtalte steder og drikke mye.deaddead Kim og jeg har sett fenomenet på Bygdøy. Det er litt irriterende med flisen som fyker ved minste vindpust, men bortsett fra det gjør de jo lite.
Tar opp denne. Her står mer om drikkeforeningen og mye annet gøy også.

http://www.biologforeningen.org/enbiolog/topic.asp?TOPIC_ID=8458&SearchTerms=bygdøy
Så var det oppklart! Før jeg så nærmere på flishaugen tok jeg den for å være spor etter en dårlig aften. Så var det ikke så langt fra riktigdead

AA
Jeg lurer også på hvorfor alkohol alltid skal være som ford... viktig. dead Fant ut at jeg har akkurat nok akkevitt til julematen. Da har flaska sannelig holdt i tre år!
IQ =1/[C2H5OH]
Motto på rus(s)ekortet mittevil

AA
Storken Ibrahim av Alf Prøysen er verdt å lytte til dagen derpå. Det er vel den eneste fyllvisa Prøysen fikk utgitt med Polygrams velsignelse. Men visa er søt! Tror baksida er Næsning på Hamarmart'n, en voldsorgie som jeg faktisk tror ville blitt nektet utgitt i dag! smileevilwinktongueclowncoolbigsmile
Finner ikke Prøysens versjon på nettet, men her er den svenske...
http://www.whosdatedwho.com/tpx_4235431/alf-proysen/tpx_21282731

AA