Replies

Jeg fant siden deres tilfeldig. Jeg var innom mange sider om natur, biologi etc. da jeg plutselig fant siden spør en biolog.. Nå er den lagt inn blant favorittene.

søkte på "kulturell evolusjon + paleolitt". Er tredje års biologistudent men har aldri hørt noen nevne dette forumet før.
Fant siden via entomologi.no, og dit regner jeg med jeg kom fra zoologi.no. Om jeg ikke bare gjettet meg til at det var noe på det domene-navnet... Årsaken var å bekrefte artsbestemmelsen på nok en art. Det er ikke så uvanlig at "Insekter og småkryp i skogen" blir for veik, eller for generell.

Har studert naturforvaltning (inkl. bio grunnfag) og vært studentassistent ved Zoologi-labben på HiNT noen år, mest i forbindelse med feltkurs. Nå driver jeg gård, og for meg er det derfor naturlig å kombinere interessene. Kulturlandskap, biologisk mangfold og denslags blir dessuten viktigere for drifta for hvert år som går.

Derfor bruker jeg en del tid på å "bontanisere og zoologisere" rundt omkring på beitemarker, åkerholmer og lignende. Prøver å være mest mulig oppdatert på hva som finnes av både biologiske og kulturhistoriske verdier. Plutselig står vi der en dag og skal leve av å være landskapskjøtselsarbeidere, heller enn matprodusenter...

Forøvrig morsomt å se hvordan verden forandret seg i løpet av det året jeg hadde botanikk og zoologi - det året gress, mose, fluer, biller og maur plutselig ble utdaterte begreper og en bare _må_ bøye seg ned, enten en vil eller ikke, for å se om det virkelig var en rhingia eller om det var en eristalis, og en går over fra å bruke fluesmekk og insektspray, til å løpe rundt med pinsett for å pelle småfluene ut av vinduet...

Velkommen hit Jonsmile. Håper du kommer tilbake og bidrar på forumet med spørsmål og svarsmile.

Torborg/admin
Du har fått ny tittel Jon cool. OK?

Torborg/admin
Hehe, må ta i betraktning at vi trøndere er best uten ball for tida... Får prøve å takle forventningspresset... Maser mye hadde kanskje vært vel så riktig... ;)


Sauebonde & Cand.Ikke
Fikk tipset om dette forum, da jeg spurte etter noen som kunne sjekke ut artikkelen om katters søtsmak på VGD-Vitenskap!
Ble oppriktig glad for å finne dette forumet, ettersom jeg med min maskin fra forrige årtusen og min hjerne fra siste mellom-istid bruker svært lang tid på å tråkle meg fram på Nettet!

Og jeg fikk svar øyeblikkelig og fant det jeg lette etter; attpåtil på flere steder hvor maskinen min kunne "gresse"!
Tusen takk! Dette er er et forum som ser ut til å funke nøyaktig slik jeg drømte om at Nettet kunne gjøre, dengang jeg først hørte slike fantastiske utsikter engang på slutten av 80-tallet!

Etterhvert fant jeg også et ganske nytt nettsted, hvor den orginale avhandlingen ligger ute med referanser:

http://genetics.plosjournals.org/perlserv/?request=get-document&doi=10%2E1371%2Fjournal%2Epgen%2E0010003

Virker absolutt seriøs, med mengder av linker videre!

Nå er jeg opptatt med litt andre ting(Solaktivitet, klima og platetektonikk), men jeg kommer tilbake med en noen spørsmål på egen tråd om huskatter, som er min store lidenskap og som jeg synes er dårlig utforsket.

Keep up the good work, særlig de klare, detaljerte svarene som dere generøst lar komme oss amatører til del!

Førøvrig: Ypperlig design og funksjon på dette forum! Er det mulig å få henvisning til ingeniøren og designeren?

Spire Elias
Her er det mange ingeniører og designere. Mer om forumet kan du lese her: http://forum.snitz.com/. Noen tilpasninger er også gjort av eller for BIO. Å få forumet i gang er ikke helt rett fram. Det må kjøres på en windowsserver eller en server som har ASP.

Torborg
jeg går VKII, og skal ha privatisteksamen i 3BI til jul. Fant sida gjennom google da jeg søkte etter stoff om objektsamling.
Jeg googlet "Norsk husedderkopp" der link til dette forumet kom opp som treff nummer fem.

Min kunnskap om "bier og blomster og sånn" gjenspeiles i min interesse; ikke eksisterende.

Jeg er en student som er her fordi jeg har noen spørsmål rund overnevnte edderkoppart.