Bilogi 2 muntlig eksamen


Heisann!
Jeg skal opp i muntlig eksamen i biologi 2 som privatist og det jeg lurte på om er når man blir spurt å gjøre forsøk hvordan dette foregår og om de som har allerede tatt kan komme med forslag om det de ble spurt. Takk på forhåndsmile

F
Replies

Hei.

Vil du være vennlig å forsøke å formulere dette på nytt? Bruk gjerne tre setninger.

KMO
Om man blir spurt om å gjennomføre et feltarbeid oppgave, man har tidligere gjort for eksempel? har aldri tatt muntlig bio 2 eksamen så vet ikke hva man burde trene på.

F
Jeg er dessverre ikke helt sikker, men mange sier at på muntlig eksamen i Bio 2 så skal man gjøre rede for undersøkelsene man gjorde på et feltarbeid/ekskursjon tidligere i skoleåret.

Håper svare hjalp noe smile
Man kan trekke ut alle fagplanmål. Skal iallfall ha muligheten for det.

Og øvelser man har gjort bør man iallfall lese på. Om den som eksaminerer vet hva man har gjort er sjansen stor for å bli spurt om akkurat det. Og om man som privatist ikke har gjort øvelser må man allikevel kunne redegjøre for dem. Fylkesskolene har ofte lister over hva som minimum kreves for privatister. Å lese og forberede seg på utført feltarbeid er viktig, stor sjanse for at nettopp det skal forklares.

Videre er forskriften at privatister skal høres grundigere og i større deler av fagplanmålene (det vi kalt pensum før) enn vanlige elever.