Hussopp?


Under oppgradering av en panelt kjellerstue har jeg oppdaget et lite område (ca. 10x20 cm) med soppaktig, hvit masse, nærmest som litt fuktig papp, nede langs gulvet, bak gulvlisten. Massen er variabel i tykkelse, 2-5 mm, avhengig av profilen i panelen, og det finnes litt mer støvaktig hvit sopp/mugg-tilløp i ytterkanten av området. De aktuelle bordene er litt misfarget, brunaktig. Panelen ble lagt på for ca 20 år siden, og det er ikke noen merkbar fuktighet på betonggulvet som er dekket av plast, 20mm isopor og 22mm sponplate. Kan dette være ekte hussopp, eller er det noe annet?
mvh Gunnar
Replies

Hussopp er for alvorlig til å diagnostisere på bakgrunn av en muntlig beskrivelse i et nettforum. Det høres ut som soppmycel, og det kan være ekte hussopp, men det kan også være en annen sopp. Uansett må skaden vurderes av profesjonelle hussoppbekjempere. Du bør så avgjort ta kontakt med et slikt firma.
Enig med Jan. Å svare om hussopp i et nettforum, vil være like uansvarlig som å gi en medisinsk diagnose over nettet. Det fins flere firmaer som vurderer hussopp-skader, men som ikke-kommersielt tiltak kan vi ikke gå ut med navn på disse.

Klaus