Sign In  Register

 

Koordinater i Artsobservasjoner


Jeg tenkte at jeg skulle registere årets fangst på Artsobservasjoner, men det nye registeringsskjemaet finner jeg ikke ut av!

Jeg har mine data registert med GPS, men Artsobservasjoner tolker dem visst helt på sin egen måte?

Normalt registerer posisjonene jeg posisjonene i sone 32V. Da havner jeg utenfor landet... Når jeg konverterer til det jeg tror er 33V, blir posisjonene flyttet fra Akershus til Hordaland...dead

AA
Replies

Hvis jeg hadde vært deg, så hadde jeg gått over til desimalgrader. Da er det slutt på soner og alt som det der. Da skal det i Exel-arket være 7 desimalplasser bak kommaet.

mvh Alf Marius
Da gjør jeg et nytt forsøk. Desimalgrader gir vel bedre posisjonsbestemmelse på ei kule, selv om jeg foretrekker UTM når posisjonen skal festes på papir.

Heldigvis finnes det dataprogram som konvertere mellom de fleste tenkelige (og "utenkelige") formater.

AA
Jeg har aldri hatt problemer med MGRS som du bruker Limnoan, det er vel bare måten du legger det inn på tenker jeg, wink

Last edited by steinn 05 Apr 2016 11:20
MGRS var løysinga for meg. To tal,tre bokstavar og inntil ti tal lagt inn i kolonna med overskrift nord, så pleier det å gå riktig så godt.
Kopi av melding:
Opprinnelig postet av Øystein F

MGRS var løysinga for meg. To tal,tre bokstavar og inntil ti tal lagt inn i kolonna med overskrift nord, så pleier det å gå riktig så godt.


Nettopp! smile