Kan noen hjelpe meg i gang med Arduino?


Nå har jeg omsider tatt mot til meg, og åpnet esken med mikromaskinen. Det første som skjer deretter er at programvaren krasjer under installasjon. For å føye skam til skade, dukker det opp en advarsel om mal-ware og et tilbud om å kjøpe beskyttelse. (En mafiateknikk, som ikke er helt ukjent i programvareverdendead

Mitt problem er at selv om jeg har holdt på med PC, og til tider programmering siden slutten av 1980-tallet, så har jeg en fobi for programmer som ikke fungerer med en gang. Jeg blir rett og slett spyferdig av det. Plagen har kostet meg noen kroner i form av kassable regnskapsprogram. Nå står Arduino i fare for å ende på E-retur...

Kort sagt: Jeg ønsker meg noen, som bokstavelig talt kan holde meg i hånda til jeg får systemet i drift. Fysisk installere systemet på PC, og hjelpe meg såpass at jeg behersker inn og utfunksjonene.

Er det noen i Oslo-området som kan hjelpe?

AA
Replies

Hva i all verden er en mikromaskin? Og til hvilket bruk?
Så hvis det dukker opp noen som " kan holde meg i hånda" Limnoan, så hadde det vært lærerikt om vi "som er helt på jordet" holdes orientert.smile
En mikromaskin er "en strippet datamaskin". I stort sett en prosessorchip med et minimum av andre komponenter se for eksempel:
http://www.arduino.org/products/boards

Ved å bygge ut med andre komponenter og smart programmering kan en få en maskin som kan brukes for eksempel til å styre en enkel robot, eller gjøre andre oppgaver.

Mine planer går i retning vannundersøkelser. I første omgang et "lysorgel", som skal fungere som fotometer. Lysdioder har lys med ganske veldefinerte bølgelengder, så de kan brukes til fotometrisk måling av fargereaksjoner og bestandeler i vannet. For eksempel humus med blått lys. Fordi hver enkelt måling er preget av støy og usikkerhet, trenger jeg en maskin, som kan gjøre mange målinger i rask rekkefølge. På den måten vil tilfeldige feil utligne hverandre, og en får et reproduserbart gjennomsnitt.

Har også tanker om elektrokjemiske målinger, og om en logger, som kan ligge ute i naturen og samle data over tid. Dette er billige, og lite strømkrevende maskiner.

AA
Hvis jeg har skjønt dette riktig. Så er Arduino bare et kontrollerkort, som en laster opp en kode (programmet en har skrevet) til en brikke. Som en riktig nok kan bygge ut med mange forskjellige ekstrakort, som Arne er inne på. Så må du bruke en annen PC til å lese/behandle dataene.
Rasberry Pi kan være en mulighet, og antageligvis den beste. Den kan driftes med en enkel 5 V (USB), men er egentlig fullverdig datamaskin med prosessor, minne USB ut (printer, tastatur, mus og mye annet) og en HDMI kontakt (til en skjerm). Men da er problemet hvor en skal få strømmen ifra, som må være 5 V, eller bruke 5-14 V og kjøre igjennom en billader til mobiltelefon.

NB: Hvis du går for Rasberry Pi, så anbefaler jeg Rasbian som operativsystem. Rasbian er en versjon av Debian (Linux), som er bygget for ARM-prosessor og annet maskinvare på Rasberry Pi. Som installeres på et microSD-kort, og brukes i Rasberry Pi'en.

Hvordan man skal sette opp dette helt, vet jeg ikke. Jeg har hverken brukt Rasbian, Rasberry Pi eller Arduino før. Men jeg har brukt Debian en del, og bruker et prsojekt fra Debian på min PC nå (Linux Mint). Hvis du absolutt vil bruke Windows (noe som jeg tror er mulig), så må en kjøpe en ekstra lisens. Men noe av dette vet du sikkert. Men det er også til andre på forumet. Men med disse to sakene, så tror jeg du kan hente inn mye gøy av data! smile

mvh Alf Marius


Min hjemmeside
Min Wikipedia-brukerside
Rasberry Pi er også en mulighet. Jeg vurderte den først, men endte altså med Arduino i denne omgang. Den krever helt riktig en PC for å fungere, men har så vidt jeg skjønner bedre analog inngang enn Rasberry Pi.

I de prosjektene jeg tar for meg i første omgang er måling og lagring av analoge verdier viktig. (Ulike måleverdier kan omformes til en spenning, som registreres.) Foreløpig tenker jeg å arbeide stasjonært, og da er PC-tilkobling ikke noe problem.

Neste fase med løse loggere kan nok bli basert på Rasberry Pi.

Linux er et annet prosjekt, som høres interessant ut, men som jeg aldri har kommet i gang med. Har bundet opp store ressurser i Windows-verden, så overgang til ren Linux passer meg ikke. Men, det hadde jo vært kjekt med et alternativt system tilgjengelig. Blir mindre og mindre fornøyd med Windows for hver oppgradering de gjør. Må holde liv i en gammel PC for å kunne bruke en del av de gamle programmene, som ikke lenger kan kjøres i Windowsdead

AA
Du kan jo kikke på disse (her er lenke til den første):

https://www.youtube.com/watch?v=09zfRaLEasY
Takk Siri K, men Youtube dekker ikke mitt behov.

Med begynnersettet jeg kjøpte fulgte en hel bok med forslag til prosjekter. Så det er ikke forslag jeg mangler.

Det jeg trenger er noen som kan være til stede når prosjektene ikke går slik det vises i reklamen. Når maskina nekter å kjøre programmet, eller alt henger fordi du har satt et punktum feil.

Slikt er jo helt normalt når en tar i bruk programvare en ikke har brukt før, men jeg har blitt allergisk mot slike vansker. Det er min feil, men jeg tåler altså ikke slikt. Og det har plaget meg siden jeg forlot informatikken da hullkortene mine ikke ville kjøredead

AA
Kopi av melding:
Opprinnelig postet av Limnoan


Det jeg trenger er noen som kan være til stede når prosjektene ikke går slik det vises i reklamen.


Du er stor gutt nå. Vil du ha noen til å holde deg i hånda, må du betale for det.

Jeg har det litt på samme måten selv, i mange sammenhenger. Jeg har ideer, men klarer ikke å gjennomføre bra. Det er nok mange av oss.

De som kan riste "dine" løsninger ut av ermet, er ettertraktet vare. Og de koster mer enn en god forretningsadvokat i timelønn.
Jeg er stor gutt med mer penger enn vett, men selv det å finne noen som hjelper mot betaling er ikke lett...

For det første, hvordan kan jeg vite om de som tilbyr seg å hjelpe faktisk er til hjelp?

Har et annet prosjekt med reparasjon av et fotometer. Det er en tilsynelatende banal feil med en motor som ikke stopper som den skal.
Jeg er forberedt på at reparasjon kommer til å koste skjorta og undertrøya med, men så langt har ingenting skjedd i saken på en måned.

Det ender vel med at de siterer Øistein Sunde: "Beklager, beklager, men så gamle deler har vi ikke på lager!"

Firmaet det gjelder har jeg vært kunde hos siden 1980-tallet. Det er vel antakelig fordi jeg kom inn i kunderegisteret i forrige århundre at jeg fortsatt får være kunde der.

AA
Du får appellere til topolino. Mitt beste forslag.

Men vær forberedt på å betale da og.
Kopi av melding:
Opprinnelig postet av Limnoan


For det første, hvordan kan jeg vite om de som tilbyr seg å hjelpe faktisk er til hjelp?


Hvis det er billig, er det usannsynlig at det er verdt det. Fordi etterspørselen etter den type tjenester er større enn tilbudet nå.
Billig eller dyrt, først må en finne dem. Og så langt vet jeg ikke engang hvor jeg skal letedead

Min venn Topolino sitter i Italia, så selv om jeg i prisippet kan by henne en Oslotur, så virker det nokså upraktisk. Hun virker ellers å være et menneske det kunne vært artig å møte åsyn til åsyn...

AA
bigsmilebigsmilebigsmilebigsmilebigsmilebigsmilebigsmile......
,også meg da av alle oppegåande på jorda(om en skal se bort ifra influensahoste og at en er litt øm både her og der)!Enaste jeg kommer et snev borti Arduino, er Arduina,som var mora til en kamerat her nede (begge gått heden dessverre).
Er ikke sikker på om det var en tidlig aprilspøk av Siri,men jeg kan godt holde Arne i hånda,jeg, i prosessen; om det enn bare blir epistolært,men en kan vel deretter væra nokså sikker på at mikromaskina hans ikke fungerer lenger som den var tiltenkt!
Detta her er for meg like vanskelig å forestille,
som det er for en med veldig underbitt å blåsa ut lysa på bløtekaka.....blackeyeUtvandra hortentott til Rubicone,Italia
Kopi av melding:
[i] jeg kan godt holde Arne i hånda,jeg, i prosessen; om det enn bare blir epistolært,men en kan vel deretter væra nokså sikker på at mikromaskina hans ikke fungerer lenger som den var tiltenkt!
blackeye


Jeg stoler på deg.
Kopi av melding:

Det jeg trenger er noen som kan være til stede når prosjektene ikke går slik det vises i reklamen. Når maskina nekter å kjøre programmet, eller alt henger fordi du har satt et punktum feil.


Finnes det ikke Arduino-diskusjonsforum der du kan spørre?
Poenget her er vel at Arne har bestemt seg for at "dette kan jeg ikke", selv om han helt utvilsomt har den mentale kapasiteten som skal til for å lykkes, om han ikke feiger ut.

Da må det være lov å erte litt.

Jeg har aldri programmert Arduino selv, men tror vel at det ikke er vanskeligere enn programmering i enkle språk som Basic. Og det fikser den godeste Arne helt greit. Det vet jeg.
 

( x )

© 2000-2018 BIO

powered by : Snitz Forums MVC © 2000-2018
Forum ver: 1.1.5.1

Page Generated in 0.7948 sec