Kan noen hjelpe meg i gang med Arduino?


Nå har jeg omsider tatt mot til meg, og åpnet esken med mikromaskinen. Det første som skjer deretter er at programvaren krasjer under installasjon. For å føye skam til skade, dukker det opp en advarsel om mal-ware og et tilbud om å kjøpe beskyttelse. (En mafiateknikk, som ikke er helt ukjent i programvareverdendead

Mitt problem er at selv om jeg har holdt på med PC, og til tider programmering siden slutten av 1980-tallet, så har jeg en fobi for programmer som ikke fungerer med en gang. Jeg blir rett og slett spyferdig av det. Plagen har kostet meg noen kroner i form av kassable regnskapsprogram. Nå står Arduino i fare for å ende på E-retur...

Kort sagt: Jeg ønsker meg noen, som bokstavelig talt kan holde meg i hånda til jeg får systemet i drift. Fysisk installere systemet på PC, og hjelpe meg såpass at jeg behersker inn og utfunksjonene.

Er det noen i Oslo-området som kan hjelpe?

AA
Replies

Jeg får nok bite i det sure eplet, og ta kontakt med et diskusjonsforum.

Saken er at de fora jeg har sett sålangt foregår på engelsk. Selv om jeg behersker skriftlig engelsk forholdsvis godt, så kan det av og til bli "Godag mann, økseskaft".

Prøvde for tre måneder siden å få hjelp med et annet program som hadde krasjet og ikke lenger lot seg installere. Endte med å chatte med en tjeneste i "Langtvekkistan". For det første var det tidsforskjellen, så en kunne aldri vite når de var på nett. For det andre måtte en holde linja åpen hele døgnet for å være til stede når svaret endelig kom. Eventuelt begynne på ny frisk med neste saksbehandler. Problemet er fortsatt ikke løst.

Problemet er ikke programmet i seg selv, men før du kommer så langt at det er oppe å går, må du gjennom ei lang hinderløype. Det kommer ubegripelige feilmeldinger, og den koden du trodde du hadde og som er kjøpt og betalt, vil ikke virke. For ikke så snakke om vegg til vegg log-filer i et kryptisk språk.

For en som kan faget, er slikt barnemat. Derfor bruker jeg heller tid på å lete etter en fagmann i stedet for å ærgre magesår på meg selv.

AA
Kopi av melding:
Opprinnelig postet av Limnoan

Jeg får nok bite i det sure eplet,

AA


Og gå gjennom de youtube-tutorial'ene. Da er du nesten i mål.
Jeg har brukt en del av livet mitt på å skrive bruksanvisninger. Manualer.

Du får unngjelde for det akkurat nå. Det er ingen som leser dem.
Kopi av melding:
Opprinnelig postet av Limnoan

Jeg får nok bite i det sure eplet, og ta kontakt med et diskusjonsforum.

Saken er at de fora jeg har sett sålangt foregår på engelsk. Selv om jeg behersker skriftlig engelsk forholdsvis godt, så kan det av og til bli "Godag mann, økseskaft".


forum.arduino.cc har et skandinavisk subforum. Der kan du spørre på norsk! tongue
https://forum.arduino.cc/index.php?board=36.0
Hva dere finner!

Jeg prøvde å logge på en annen av nettsidene deres i går kveld.

Etter tre forsøk på å logge på fant jeg omsider det knøttlille feltet der en kan skrive, godt skjult bak et par fulle sider med reklame.

Men da lyste det rødt:

This user has been locked

Jeg prøver på ny i kveld. Takket være dere får jeg motet tilbakesmile

AA
Her er det et kurs. Det er kanskje et sidespor, men det pleier å være bra det de har på instructables.com smile

http://www.instructables.com/class/Arduino-Class/?utm_source=classesNL&utm_medium=email
Foreløpig er det et blindspor. Inntil jeg får installert programvaren ligger resten av prosjektet brakk.

Har vært innom forumet til Arduino, men der ser det ut til at aktiviteten er laber for tida. Siste innlegg for mitt var i midten av desember. 44 har lest innlegget, men ingen har svart.

Som før sagt, jeg er allergisk mot feilmeldinger, så jeg fortsetter å lete etter en hjelper. Hvor er elektronikkens Reodor Felgen når vi trenger han?

AA
Har du lest bruksanvisningen?
Når intet annet virker, les bruksanvisningen... Ja, den er lest, men knapt forstått. Det er kjernen i mitt problem, kryptiske anvisninger, som virker selvsagte for de som kjenner systemet.

AA
Til slutt ble det Topolino som fikk løsnet proppenbigsmile
Hun sendte meg en detaljert oppskrift oversatt fra italiensk til forståelig norsk.

Gikk ikke på skinner denne gangen heller, men motet var på vei oppover, så det gikk på 5 forsøk...

Takk til alle som har bidratt på dette emnet. Problemer løser seg ved gode venners hjelp!

AA
bigsmilebigsmilebigsmilebigsmilebigsmileDet skal nå leggas til at da jeg første gang leste Arnes rop om hjelp,så visste jeg ikke hva Arduino var engang;syntes å ha hørt det en eller annan gang,men var helt blank. Nysgjerrigheta tok overhånd,men tenkte at det må da væra noen her inne som har peil på installeringa.Men en kom jo bare til en del program med bruksmåter,mens det som jo skulle få detta til å fungere,den vanlige ABC'en,uteblei.Når det er noe som jeg også lurer på så pleier jeg som regel ikke å gi opp så lett. Og da denna bruksanvisningen kom på skjermen,og til og med "jeg" syntes at den virka grei å forstå,da var det bare å oversette. Men mange tekniske uttrykk som jeg ikke veit hva er engang,blei litt kinkige. Har lært bruken av Pc'n på italiensk,og alle programmene er på italiensk,men dissa "fremmedorda" på engelsk som en støter på,som en kanskje veit funksjonen,men ikke klarer å forklare.....der måtte vel Arne ha en god porsjon av Pc-kunnskap og tålamod,og prøve seg fram.
Hver gang det kommer noe nytt elektroniskt monster inn i familien,så pleier jeg å lese bruksanvisningen(gubben begynner alltid med å fikle før det,og kommer nesten alltid til at detta her var noe skitt)på italiensk og også den engelske,for de som oversetter vanligvis er bare oversettere og ikke nødvendigvis folk som skjønner hva de oversetter(skjønnlitteratur-teknisk informasjon= ett fett for mange);og så leser jeg bruksanvisningen høyt for gubben og da virker det mange ganger som det går opp ett lys for ham også,og sakene begynner å fungere. Men trur nok at folk hadde klart mye mer hvis bruksanvisninga var mer forklarande kanskje på tre språk, og ikke tre linjer på femti språk.....evil Så ikke mist motet,det finnes alltid en løsning!wink

Utvandra hortentott til Rubicone,Italia
Kopi av melding:
Opprinnelig postet av Limnoan

Til slutt ble det Topolino som fikk løsnet proppenbigsmile


Jeg er synsk.
Kopi av melding:
Opprinnelig postet av Limnoan

Til slutt ble det Topolino som fikk løsnet proppenbigsmile
Hun sendte meg en detaljert oppskrift oversatt fra italiensk til forståelig norsk


KULT!smile
I går fikk jeg omsider reparert spektrofotometeret mitt. Feilen var rett og slett en løs ledning. De profesjonelle reparatørene nøyde seg med å sitere Øistein Sunde: "Beklager, beklager, men så gamle deler har vi ikke på lager!"sadangry

Hjelp fikk jeg fra Reodor Felgens efterfølger Bitraf Oslo:
https://bitraf.no/

AA
morsomt, jeg tenkte å anbefale deg å se deg om etter en makerspace ..
der er det nok folk som både kan arduino og kan holde i hånda! jeg må si jeg er veldig interessert i hvordan prosjektet ditt utarter seg. jeg kjøpte selv en arduino for en stund siden som jeg ikke har gått skikkelig i gang med enda .. tenkte i utgangspunktet å bruke den som en slags timer for vannstyring i et aquaponics system. at den kunne brukes til å ta målinger av vannet hadde ikke falt meg inn !

kanskje du er villig til å dele erfaringer og KODEN når du kommer så langt ?!
lykke til !
 

( x )

© 2000-2018 BIO

powered by : Snitz Forums MVC © 2000-2018
Forum ver: 1.1.5.1

Page Generated in 0.4213 sec