Sykkelveikart


Kanskje ikke spesielt knyttet til biologi, men som nyfrelst syklist (i år er det første gang på 50 år at jeg har syklet...) synes jeg nettstedet er verd å nevne. Det er en sykkelplanlegger utgitt av Statens vegvesen:
http://www.sykkelveg.no/latest

Den beregner sykkelruter, og du får ut en detaljert rutebeskrivelse, bokstavelig talt meter for meter. Plus anslag på tid og kaloriforbruk! Dessuten er det mulig å laste ned fil for bruk med GPS.

Testet ei rute fra Strømmen til Vevelstad. Det viste seg at uten en kartleser som kunne lese "notene" var det lett å rote seg bort, så turen ble nok rundt ei mil lenger enn beregnet. Sykkelveiene var svært varierte, fra tofelts autostrada til umerkede krokveier. Det var på krokveiene jeg kom på villstrå. Du følger ei godt merket løype, og så forsvinner merkinga plutselig. Gjerne der det "riktige" valget fremstår som det "minst logiske". Tidsbruken traff likevel godt med den beregnede.

AA
Replies

Men Arne,veit du da ikke at "tutte le strade portano a Roma"/alle veier bringer deg til Roma? Så om du roter deg litt bort på veiane uttafor Oslo,så kommer du alltids fram....en eller annen gang...også uten GPS...coolcoolcool

Utvandra hortentott til Rubicone,Italia
Jo da, fram kommer en alltids, men noe av veibyggingskunsten gikk tapt med de gamle romerneevil

Mine veier har en tendens til å havne i søkkmyr eller islagt hestebeitetongue

Har alltid hatt et stort talent for å vase meg bort, men har hittil klart å komme på spor igjen hver gang.

AA