Sign In  Register

 

Er det greit å være anonym på Spør en biolog?


Syns dere det er greit å være helt anonym på forumet?

Min holdning er at de som bidrar aktivt ikke bør være anonyme. At noen gjemmer seg bidrar til usikkerhet, mer enn man kanskje er klar over.

Dette skal ikke være noen absolutt regel. Jeg syns det må være lov å spørre som anonym og det kan være grunner til det.
Særlig skoleungdom kan ønske å være anonyme. Da er terskelen lavere for å spørre og det er ikke så flaut om man ikke kan noe. Jeg tror også voksne kan synes at det er greit når man er fersk og usikker.

Hva tenker dere?
Replies

Jeg tenker at det i hvert fall er irriterende å ikke vite hvem jeg kommuniserer med. Derfor unnlater jeg (i en del tilfeller) å svare på innlegg fra innsendere som ikke oppgir navn og etterrettelig alder. Har ikke sett noen gode argumenter for å skulle være anonym på et forum som dette. Det er i og for seg greit med bruk av nickname og ufullstendig signatur på innleggene, men i profilen (som alle kan se) bør detaljene ligge. Personlig kunne jeg også godt tenke meg å endre nickname til mitt fulle navn, men det går så vidt jeg skjønner ikke an.

KMO
Irriterer det også hvis ungdommer ikke oppgir fullt navn? Elever som er innom en eller to ganger? De er jo opplært til å ikke legge igjen digitale spor overalt.

Jeg kan endre brukernavnet ditt nå og i neste versjon vil du kunne endre selv.
Personlig er jeg ikke så opptatt av spørsmålet. Dessuten har jeg et svært vanlig navn: Det gir 3 350 000 treff på Google. Nicket bare 30 300, og da kommer faktisk en del relevante først. Rett nok, skal jeg ha en navnebror Andy Limnoan på Facebook. Men, det plager ikke meg, som ikke bruker fjesboka.

Da var det verre med det rette navnet. Hadde en navnebror på Bømlo, som skaffet med truble med lensmann derblackeye

AA
Nå har de fleste lagt inn fullt navn i personopplysningene, så det går an å trykke på brukernavnet for å se etter der hvis man lurer på hvem man "prater" med.

Last edited by steinn 03 May 2017 15:10