VIDERE UTDANNING


Hei

Jeg sliter med rekkefølgen av valgene mine til høsten. Det står mellom akvamedisin og bachelor i biologi.

Det som er tiltalende med akvamedisin er fagene som virker midt i blinken. Jeg finner både fisk og vannet den lever i interessant. Samt kjemien og biologien rundt det.
Men har begynt å tenke på om det kanskje er dumt å spesialisere seg allerede nå? Da jeg ikke er sikker på hva jeg egentlig vil trives med.

Det som har begynt å lokke meg med biologi er at du har et bredere spekter du kan velge i når du velger å bygge på med en master. Det faktum at jeg enda ikke trenger å velge noe så spesifikt, og dermed lukke en del faglige dører.
Om jeg tar en bachelor i biologi så åpner det flere dører enn det lukker. Men på den andre siden kan jeg bomme og gå glipp av faget som virkelig var noe for meg, nemlig akvamedisin.

Spørsmålet er jo om jeg finner noe masterprogram innenfor vann-/fiskemiljøet etter en eventuell bachelor i biologi?
Har ikke noe kunnskap om hvilke veier innen akvaverdenen som åpner seg etter en bachelor i biologi.. Noe som er avgjørende for valget mitt.

Dessuten lurer jeg må forskjeller og likheter mellom akvamedisin og akvakultur?
Som f.eks. konsentrerer akvamedisinen seg mer på kjemien og anatomien til fisk, mens akvakultur ser på miljøet rundt etc...

Mvh
Malin Krybelsrud
Replies

Jeg vet ikke annen råd, enn at du får ta kontakt med stedet der du tenker å studere, og spørre om råd.

Om du velger biologi, så trenger du uansett et grunnlag i kjemi, matematikk og annet, så kjemien får du med deg.

Så vidt jeg forstår, gir akvamedisin rett til en autorisasjon i forbindelse med fiskehelse. Altså en "profesjonsutdannelse".

Biologi (og akvakultur?) er gjerne en mer generel utdanning. Om du går den veien, kan det nok være lurt å finne en jobb "innen faget" mens du studerer. Kanskje finnes det prosjekter som passer for en masterstudent.
Studenten får yrkeserfaring, og prosjektet en dyktig medarbeider til rimelig priswink

Men, som sagt studiestedet kan sikkert gi deg gode råd!

AA